Během nepokojů v Minneapolisu policisté zatkli štáb CNN, guvernér se omluvil

Policisté v Minneapolis v pátek zatkli štáb CNN.

Policisté v Minneapolisu v pátek zatkli televizní štáb americké CNN, která tam živě vysílala následky demonstrací proti násilné smrti Afroameričana George Floyda. Členové štábu se opakovaně ptali, za co je policisté zatýkají, ti ale na dotazy nereagovali. Guvernér státu Tim Walz se následně za celou situaci omluvil.

Ačkoliv se novináři identifikovali a během vysílání se podle CNN dokonce nabídli, že pokud stojí někde, kde nemají, přesunou se, policisté nejdříve zadrželi reportéra Omara Jimeneze a následně i zbytek televizního štábu.

Jimenez se na záběrech opakovaně důstojníků ptá, za co ho zatýkají, ale odpovědi se nedočká. „Takže nás teď pozatýkáte všechny?“ zkouší se ptát i kameraman, kterého policisté ve vteřině „odzbrojili“ od veškeré techniky.

Guvernér státu Tim Walz se následně za celou situaci omluvil generálnímu řediteli CNN. Zatčení bylo podle něj „nedbalé a naprosto nepřijatelné“. Guvernér také za událost převzal veškerou zodpovědnost a dodal, že novináři měli veškeré právo na místě být.

Celý štáb CNN byl z vazby propuštěn zhruba po hodině.

Tagy: