Fotbalová liga ve Španělsku se rozeběhne 11. června. Zahajovací zápas odehraje Vaclíkův tým

Španělská nejvyšší fotbalová soutěž se po koronavirové přestávce znovu rozehraje 11. června. Informaci o restartu La Ligy potvrdil prezident soutěže Javier Tebas. Prvním zápasem bude duel mezi Realem Betis a Sevillou za kterou nastupuje český brankář Tomáš Vaclík.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Soutěž znovu začne o víkendu 13. a 14. června s tím, že první zápas mezi Sevillou a Betisem bude ve čtvrtek 11. června,“ uvádí se v oficiálním prohlášení.

Itálie znovu ožije fotbalem. Po koronavirové pauze začnou v červnu poháry, týden po nich liga

Číst článek

„Zápasy posledního kola se odehrají, podle předběžného plánu a v závislosti na vývoji epidemie, o víkendu 18. a 19. července,“ doplnili funkcionáři k vytyčenému ligovému programu.

Premiér Pedro Sánchez minulý týden oznámil, že fotbalová liga ve Španělsku může znovu začít od 8. června. Vedení soutěže původně plánovalo, že se sezonu podaří obnovit od 12. června, rozhodnutí vlády ale nakonec umožnilo ještě nepatrně dřívější restart.

O titul to bude boj

V La Lize, která byla přerušena stejně jako většina sportovních soutěží v polovině března, zbývá do konce ročníku odehrát jedenáct kol. Tabulku vede Barcelona o dva body před Realem Madrid. Šéf ligy Javier Tebas již dříve odhadl ztráty vzniklé nucenou pauzou na miliardu eur.

Z evropských soutěží se již rozběhly fotbalové ligy v Česku a Německu. Anglická Premier League znovu začne 17. června, v Itálii chystají restart o tři dny později.

Španělské kluby se po měsících individuální domácí přípravy před dvěma týdny vrátily ke společnému tréninku v malých skupinách při dodržování řady bezpečnostních a hygienických opatření.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme