Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poznáte kuchaře z MasterChef 2020? Takhle vypadal Přemek Forejt na začátku kariéry

Před osmi lety učil Přemek Tomáše Matonohu a Pavla Lišku, jak otvírat ústřice.
Zdroj: Archiv Přemka Forejta
+ Dalších 13 fotografií
Galerie
Rodák z Moravy je dnes jedním z nejznámějších českých kuchařů. Nejen, že vlastní věhlasnou restauraci Entrée v Olomouci, ale už podruhé hodnotí výkony amatérských kuchtíku v soutěži MasterChef. V mládí by si na Přemka Forejta (33) zřejmě moc lidí nevsadilo. Hubený střízlík, kterému to ve škole moc nešlo, se díky obrovské dřině dostal až na výsluní. Přitom sám o sobě kolikrát dost pochyboval.

Nejmladší z porotců soutěže MasterChef Přemek Forejt, který vlastní restauraci Entrée v Olomouci, si tři roky zkusil vařit v londýnské michelinské restauraci. Přitom ještě v 9. třídě pořádně neměl jasno, čím by se chtěl živit. Sám o sobě říká, že má problém se soustředěním. I přesto, že jeho prarodiče mají vysokoškolské tituly, Přemek dosáhl "jen" výučního listu.

Sáhl si na dno

To však dnes už není podstatné, jelikož svou pílí a talentem přeskočil mnoho svých vrstevníků nejen v oboru gastronomie. Když dal na rady svých starších kolegů z brněnské restaurace, aby jel nasbírat zkušenosti do světa, poslechl je. Právě v Anglii si vyzkoušel, co je opravdová dřina a padnutí až na dno. Zápal pro vaření, kterému je ochoten obětovat téměř vše, mu ale pomohl k tomu, aby překonal tempo, se kterým se tam setkal.

Vaření v michelinských podnicích přirovnává v několika rozhovorech až k šikaně. Přemek začínal u mytí nádobí. Postupně však v jedné z londýnských michelinských restaurací získával zkušenosti, díky kterým může dnes směle šéfovat vyhlášenému podniku. Jeho zaměstnanci o něm mluví spíše jako o kamarádovi než o šéfovi, což restauraci přidává na přátelské atmosféře.

Nemá čas na lásku?

O svém soukromí Přemek příliš nemluví, ale na sociální síti se rád chlubí pětiletou dcerkou Stellou. Ta žije s maminkou v Brně, stejně jako Přemek, a za tátou to tak nemá daleko.

Přemek má zálibu v tetování, jedno z nich, „Stella by Starlight“, je věnované právě malé dcerce, která mu je velmi podobná. Oficiální partnerku vedle sebe Přemek zřejmě nemá, na akcích se objevuje pouze s kamarádkami.

Za svůj život toho Přemek stihl poměrně dost. Podívejte se do galerie, jak před lety vypadal dnes táta pětileté dcery a uznávaný šéfkuchař.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy