Předsedou výkonné rady SPIR je opět Michal Hanák

pátek, 29. května 2020, 17:20 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Michal Hanák obhájil post předsedy výkonné rady Sdružení pro internetový rozvoj třetí rok po sobě.

Michal Hanák, foto: SPIR

Michal Hanák, foto: SPIR

Výkonná rada Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) zvolená na květnové online valné hromadě v pátek opět potvrdila Michala Hanáka ze společnosti Mafra na postu předsedy výkonné rady. Místopředsedy se stali Michal Feix za Seznam.cz a Martin Picek ze společnosti Mindshare

Úkoly a cíle pro následující volební období do určité míry ovlivnila koronavirová pandemie a s ní související opatření. „SPIR se v následujícím období bude věnovat především budování silného a nezávislého online průmyslu, z něhož budou profitovat všechny články ekosystému. Tedy jak zadavatelé reklamy, digitální agentury, vydavatelé, tak uživatelé a stát. Ten by měl nejen využít okolnostmi urychlené digitalizace, ale také podpořit online průmysl v dalším rozvoji,“ sdělil staronově zvolený předseda výkonné rady SPIR Michal Hanák.

Valná hromada rovněž schválila činnost sdružení za uplynulý rok, úpravy stanov, jednacího a volebního řádu a odsouhlasila oblasti, kterým se bude v dalším období bude věnovat.

Do výkonné rady bylo zvoleno 14 z původních 15 členů: Marek Antoš (Internet Info), Jan Bambas (IPG Mediabrands CZ), Petr Bednář (Vltava Labe Media), Karel Brýna (Tiscali Media), Štěpán Burda (Economia), Michal Feix (Seznam.cz), Petr Hatlapatka (FTV Prima), který nahradit Daniela Grunta, Michal Hanák (Mafra), Jaroslav Kábele (ČTK), Martin Kyncl (TV Nova), Martin Picek (Mindshare), Martin Šebesta (Omnicom Media Group), Libuše Šmuclerová (Czech News Center), Michael Štádler (Adform).

Novým členem se stal Michal Vodák ze společnosti Heureka Group, který již v minulých letech ve výkonné radě působil, a který nahradil Michala Majnuše z Dentsu Aegis Network Czech Republic.

-mav-