Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jen počkej, zajíci bude mít nové epizody. Postavy změní podobu, aby byly ‚srozumitelné dnešní generaci‘

Kultura

  18:12
Moskva - Oblíbený, původně sovětský kreslený seriál pro děti Jen počkej, zajíci! rozšíří další desítky epizod. Premiéra první z nich bude v Rusku už na přelomu léta a podzimu. Podle agentury TASS to v pátek řekla předsedkyně správní rady výrobního studia Sojuzmultfilm Juliana Slaščevová.

Vlk ze seriálu Jen počkej, zajíci! foto: Reprofoto

Příběhy o mazaném zajíci a smolařském vlkovi znal svého času prakticky celý svět, včetně tehdejšího Československa. Promítaly se ve více než stovce zemí. V Česku seriál dál patří k oblíbeným dětským pořadům. Z původních tvůrců seriálu už nikdo nežije. Režisér Vjačeslav Kotěnočkin zemřel v roce 2000, kreslíř Svetozar Rusakov o šest let později.

Před 50 lety měl premiéru kreslený seriál Jen počkej, zajíci!

„Už koncem léta, začátkem podzimu ukážeme první sérii,“ informovala Slaščevová na páteční tiskové konferenci. Dodala, že podle plánu by nová série měla mít 52 epizod.

Diváky v pokračování komických příběhů soupeřící dvojice překvapí i noví hrdinové, sdělila šéfka studia Sojuzmultfilm. Prozradila také, že obě hlavní postavy změní vizuální podobu - vlka a zajíce tvůrci „udělají tak, aby byli aktuální, srozumitelní dnešní generaci“.

Původně měli autoři v úmyslu vyrobit jediný film, nakonec se ale v letech 1968 až 1986 natočilo 16 dílů. Později, po rozpadu Sovětského svazu, vznikly ještě další čtyři. V nich však vlk ztratil něco ze svého gaunerství - přestal pít a kouřit.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...