Malý dům připomínající vejce vám umožní žít kdekoliv na světě

Zkuste si to představit. Budete se procházet po polích, po lukách a zničeho nic se před vámi objeví obrovské vejce? A to vejce bude několikrát větší, než jste vy sami. Jak budete reagovat? Budete se divit? Nebo budete zvědaví, co se skrývá uvnitř? Dnes je nám ctí ukázat vám jedno takové „vejce“, ve kterém se však skrývá komfortní bydlení.

Není vejce jako vejce

Tento bílý objekt, který nám může na první pohled připomínat přerostlé vejce, není vejcem, ale poměrně bláznivým nápadem, který se změnil v toto originální mobilní bydlení. Název mobilního domu je Ecocapsule a najdeme v něm nejen postel, ale také kuchyň či sprchu. Díky tomu si zde můžete užívat stejného komfortu jako u sebe doma. Obytná plocha tohoto domečku je 20 metrů čtverečních, ale najdete zde vše, co byste mohli potřebovat k běžnému fungování.

Domek je plný úložných prostor

Autorem mobilního domu připomínajícího vejce je belgický architekt, který se ujistil, že se zde bude nacházet dostatek úložných prostor, se kterými lidé bojují dnes a denně. Obzvlášť v malých bytech a garsonkách. Jen tvorba něčeho, čemu se říká „klapka“, trvala víc než jeden celý rok.

autor: Ecocapsule

Bydlení ve světlých barvách

Interiér mobilního domku je vyvedený celý v bílé barvě, aby se dosáhlo nejen pocitu čistoty, ale také kvůli tomu, aby se prostor maximálně prosvětlil a opticky zvětšil. K ukládaní věcí slouží police – výklenky, které jsou po celých stěnách tohoto domku. Z tohoto hlavního prostoru můžete přejít do menší místnosti, kde se nachází nejen postel, ale také kuchyňský kout. Nechybí ani police, či stůl, u kterého se můžete v klidu najíst.

autor: Ecocapsule
autor: Ecocapsule

Bydlení pro dobrodruhy

Hned za rohem si můžete všimnout malé koupelny, kde nechybí jak toaleta, tak ani sprcha. I proto je tato „kapsle“ vhodná k bydlení pro méně náročné osoby a ty, kteří v sobě mají duši dobrodruha. A čím dalším je toto bydlení tak unikátní?

autor: Ecocapsule

Dům je velmi soběstačný

Každý z těchto malých domků má na sobě solární panely, zatahovací větrnou turbínu, ale také lapače na dešťovou vodu. To, že nebudete žít na dosah města, neznamená, že byste se v tomto malém domku museli vzdávat elektřiny a vody, na které jsme zvyklí. Tento domek má sice malou, ale plně funkční kuchyni vybavenou tekoucí vodou, koupelnu s toaletou, kterou lze normálně splachovat, nechybí ani sprcha, kde poteče teplá voda. Mimo to, stěny jsou plně izolované, takže se dosáhne maximálního komfortu a energetické účinnosti.

Tento úžasný a jedinečný mobilní dům má před sebou slibnou budoucnost. Umíte si představit, že byste v něčem podobném mohli bydlet i vy?

Autor: Nikola Zatloukalová
zavřít reklamu