Zavřít reklamu

Rozvolňování opatření pokračuje nejen v Česku, ale i mnoha dalších zemích. I přesto, že to nejhorší šíření koronaviru je za námi, tak je stále důležité dodržovat určitá pravidla jako je nošení roušek v budovách nebo udržování odstupu od cizích lidí. Společnost Google nyní vydala praktickou aplikaci, která pomocí rozšířené reality usnadní společenský odstup.

Aplikace má název Sodar a dá se spustit přímo na webu. V prohlížeči Google Chrome stačí přejít na webovou stránku sodar.withgoogle.com nebo zkráceně goo.gle/sodar a jednoduše klepnout na tlačítko Launch. V dalším kroku budete muset odsouhlasit oprávnění, které aplikace potřebuje k fungování a poté už jen stačí telefon kalibrovat tím způsobem, že jej namíříte na podlahu.

Po dokončené kalibrace už uvidíte zakřivenou čáru, která je ve vzdálenosti dvou metrů a znázorňuje, jak daleko byste se měli držet od cizích lidí. Jelikož se využívá rozšířená realita, tak se čára pohybuje podle toho, jak se s telefonem sami pohybujete. V současné době Sodar nefunguje na iOS a na starších Android zařízeních. K fungování je totiž potřeba podpora služby ARCore, která je dostupná na systém Android 7.0 a vyšší.

Dnes nejčtenější

.