Banky.cz Články Komerční sdělení Pořizujete si investiční zlato? Zkuste investiční mince místo slitků

Pořizujete si investiční zlato? Zkuste investiční mince místo slitků

Do čeho investovat v době krize, či pro případ další krize? Opět se jako dobrá investice ukázaly drahé kovy – konkrétně zlaté slitky.

REKLAMA

Věděli jste, že žádná česká mincovna investiční zlato ve formě slitků (cihel) nevyrábí? Na našem trhu proto hrají prim švýcarské rafinérie. Jenomže… Chcete-li zrovna teď koupit kvalitní zlaté slitky, narazíte na problém. I když řada investorů teď zlato prodává, protože cena zlata stoupla, nebo potřebují peníze na záchranu svého businessu, investiční zlato v podobě zlatých slitků je aktuálně nedostatkovým zbožím. Koronavirová krize totiž na čas ochromila zásobování zlatými a stříbrnými slitky.

Proč je na trhu nedostatek zlatých slitků?

Uzavřely se i tak obří rafinerie, jako jsou Argor-Heraues, Valcambi a PAMP. Přitom právě ony tvoří dohromady až třetinu celosvětové produkce a patří mezi nejžádanější značky slitků vůbec. Tyto tři rafinerie se nachází ve švýcarském kantonu Ticino poblíž italských hranic. Koronavirus je uzavřel na dva měsíce, což se na trhu velice rychle projevilo.

Zkuste plnohodnotnou alternativu

Jak z této situace, když chcete investovat hned? Cestou rozhodně nejsou pofidérní značky slitků, které byste měli následně problém prodat. Ale ani nákup zlatých šperků, jak se naprostí laici často domnívají. Poraďte se u odborníků. Například ve specializované prodejně Pražské mincovny v pražském Obecním domě.

Odborníky z ní jsme oslovili a radu mají – investovat do zlatých mincí Wiener Philharmoniker. Ty se razí z ryzího zlata o hmotnosti trojské unce a v menších. Vyrábí se ve Vídni. „Největší zájem je o mince v originálním balení po 10 nebo 20 kusech. To je zapečetěné speciální fólií s hologramem. Klienti tak mají jistotu, že jejich mince jsou zbrusu nové, nedotčené.“ uvádí vedoucí prodejny v obecním domě, pan Palas.

Investiční mince jsou obecně odborníky doporučovány jako skvělá alternativa ke zlatým slitkům. Wiener Philharmoniker je světoznámou značkou, obecně uznávanou a dobře prodejnou. A cenově jsou mince dokonce ještě mírně levnější než švýcarský slitek o stejné hmotnosti. Rozdíl ve výkupní ceně přitom není.

REKLAMA

KOMENTÁŘE k článku Pořizujete si investiční zlato? Zkuste investiční mince místo slitků

Zatím nejsou přidány žádné komentáře. Podělte se s námi o Váš názor.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Nejlepší pojišťovací poradkyně na světě je z České republiky

Skutečný zájem o klienta a zároveň inovativní přístup k partnerství s ním – to hodnotí prestižní mezinárodní soutěž Global Advisor Excellence Contest, které se účastní více než 160 000 pojišťovacích poradců skupiny Generali. Tuto obrovskou konkurenci za sebou nechala Jana Šestáková z Generali České pojišťovny. Dokázala, že umí nejlépe reagovat na vyvíjející se potřeby klientů a zároveň jako poradce dokáže efektivně využívat dostupné digitální nástroje.


Obliba privátních značek i slevových kuponů stále roste – jedná se o způsoby, jak čeští spotřebitelů bojují s inflací

Prodeje spotřebního a rychloobrátkového zboží privátních značek v České republice stoupají – v současnosti tvoří celou čtvrtinu celkového trhu. Navíc téměř tři ze čtyř spotřebitelů plánují kupovat privátní značky i po stabilizaci ekonomiky, vyplývá z průzkumu provedeného společností Promo-Codes. Oblibě se také čím dál více těší slevové kupony a propagační kódy.

V bankovním sektoru vládnou věrnostní programy jako hlavní prostředek zapojení zákazníků

V dynamickém prostředí bankovního sektoru, kde má každý druhý člověk v průměru pět bankovních účtů, se konkurence mezi finančními institucemi den ode dne stupňuje. Uprostřed tohoto boje o klienty banky používají různé strategie, jak si udržet zákazníky, mezi nimiž věrnostní programy vynikají jako nástroj s největším potenciálem.

Fingood: Investice do rozvoje českých firem, s výnosem až 12 % ročně

Jistě jste se již setkali S P2P půjčkami a možnostmi investovat do nich. Kdo by neznal Zonky, s jejich „lidé půjčují lidem“. U Fingoodu jde o stejný princip, jen v režimu P2B, kde „lidé půjčují firmám“ (people to business). I zde jde o Českou Národní Bankou licencovanou platformu ke zprostředkování skupinového financování (crowdfunding), i tady vše řídí sama platforma a i tady se dá získat lepší zhodnocení než u banky. Seznamte se s Fingoodem a s možnostmi investování, které vám dává.

Podáváte daňové přiznání? Dejte pozor na nejčastější chyby

Blíží se jaro a s ním také jeden z důležitých úkolů daňových poplatníků - vyplnění růžového přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Ačkoliv se jedná o každoroční záležitost, pro spoustu z nás nastává období bezesných nocí, kdy se nemůžeme dočkat, až “to” bude za námi. Není třeba být nervózní, při vyplňování stačí být obezřetný, většina chyb totiž vzniká pouhou nepozorností. A pokud přeci jen nějaká chybka vyvstane, je možné ve stanoveném termínu sjednat nápravu.

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena