Hlavní obsah

Jihlava - Varnsdorf 1:2Rozčarování. Vysočina prohrála po pauze i podruhé

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy prohráli ve druhé lize po koronavirové pauze i druhé utkání. Po pondělním nezdaru na hřišti pražské Dukly 1:2 prohráli stejným poměrem i doma s Varnsdorfem v předehrávce 19. kola. Jihlava je nadále třetí, ale v tabulce ji mohou přeskočit Hradec Králové a Dukla. Vysočina vedla, ale po vyloučení Karela Pojezného hosté obrátili stav.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Jihlavy Radim Kučera.

Článek

Při současném limitu 300 osob na sportovních akcích nabídla Jihlava vstupenky zhruba 50 permanentkářům. Zbytek fanoušků mohl sledovat na klubovém webu, jak se domácí v 67. minutě ujali vedení. Lacko nahrál před branku na zakončujícího Klobásu, který desátým gólem v ročníku potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Skóroval přitom poprvé od září.

Vedení vydrželo Jihlavě osm minut. Pojezný stáhl ve vápně kapitána Rudnického a od rozhodčího Dorušáka dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Kouřil a o pět minut později završil obrat Novák.

Jihlava poprvé v ligovém ročníku doma nebodovala. Naopak Varnsdorf venku v desátém ligovém zápase v sezoně poprvé vyhrál.

Propadli jako tým

„Duel jsme naprosto nezvládli jako tým. Mužstvo nevypadalo vůbec dobře, zklamali jsme i z hlediska individuálních výkonů. U hráčů jsem neviděl rvavost, zarputilost, hlad po třech bodech, sebevědomí. Netuším, z čeho to pramenilo, byli jsme úplně bez šťávy, dobrého pohybu, kvalitní kombinace, týmovosti... Prostě jsme tahali za kratší konec provazut," láteří v hodnocení na klubovém webu domácí trenér Radim Kučera.

Kouč doufá, že se jeho tým ze dvou porážek otřepe už v úterý v Líšni: „Asi je teď dobře, že hrajeme v rychlém sledu. Potřebujeme vyhrát, přitom nás tam rozhodně nečeká vůbec nic jednoduchého. Doufám, že se tým psychicky zvedne a že na nás nespadne nějaká deka. Nevidím k ní však důvod. Máme silné a kvalitní hráče, aby se mančaft semkl a hráči mezi sebou vytvořili dobrou atmosféru. Dnes tomu tak bohužel nebylo," zdůrazňuje Kučera.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Varnsdorf 1:2 (0:0)
Branky: 67. Klobása - 75. Kouřil z pen., 80. Novák. Rozhodčí: Dorušák - Horák, Kříž. ŽK: Javůrek, Fortelný - Bláha, Novák, Lehoczki. ČK: 74. Pojezný (Jihlava). Bez diváků.

Reklama

Související témata: