Na dny plné slunce se těší asi většina z nás, ale s vyššími teplotami stoupá nejen nálada, ale také touha po osvěžení. Které nápoje budou udávat tón letošnímu létu? Máme pro vás tipy na nealkoholickou i alkoholickou variantu.

Osvěžení bez alkoholu

Bez kávy mnozí neumí nastartovat den, ale představa horkého nápoje nemusí být v parných dnech příliš lákavá. Ledová káva je klasikou, ale letos je trendy nápoj s názvem Cold brew coffee. Jak ho připravit?

Jak napovídá sám název, nápoj se nepřipravuje z horké, ale ze studené vody a k jeho vytvoření je třeba vyhradit si více času. V čem se liší od nám známé ledové kávy? Způsobem přípravy!

 

K jeho výrobě budete potřebovat větší uzavíratelnou, nejlépe skleněnou nádobu, 100 g nahrubo namleté kávy a 1 litr studené vody.

Postup je snadný. Kávu nasypte do nádoby, zalijte studenou vodou, dobře promíchejte, uzavřete a nechte minimálně 12 hodin louhovat. Poté kávu přefiltrujte a nalijte do sklenic naplněných do dvou třetin ledem.

V čem je tento nápoj jiný? Dlouhá extrakce se pozitivně podepíše na chuti, která je svěží, ovocná, ale výhody má i pro celý organismus. Obsahuje totiž o dvě třetiny méně hořkých látek a kyselin oproti běžné kávě, a proto tělo příliš nezatíží.

Je libo bublinky? Pak jedině na ledu!

K  dovolené bezesporu patří i orosená sklenka s lahodným nápojem a letos je synonymem letního drinku novinka Bohemia Sekt Ice. Ta zaujme nejen designovou bílou lahví s holografickými detaily, ale hlavně podmanivou chutí Chardonnay a aromatických odrůd vína.

Jak tento osvěžující nápoj servírovat? Stačí vám k tomu větší vinná sklenice a spousta kostek ledu. K tomu správnému požitku už stačí jen drink ozdobit snítkami máty a vychutnat si ho třeba s přáteli.

Foto: Depositphotos.com, Bohemia Sekt