Vydařená premiérová sezona. Po zisku mistrovského titulu uspěl Jícha i v prestižní anketě

Filip Jícha se stal nejlepším trenérem německé házenkářské bundesligy. Završil tak nadmíru povedenou první sezonu v roli hlavního kouče, v níž dovedl Kiel k mistrovskému titulu. Jako první v historii tak přidal k ocenění za nejužitečnějšího hráče sezony (2010) i triumf v prestižní trenérské anketě.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha.

Filip Jícha. | Foto: Kevin Domas | Zdroj: Reuters

Kiel získal titul navzdory tomu, že se německá nejvyšší soutěž kvůli pandemii koronaviru nedohrála. Svěřenci českého kouče ale byli v době přerušení ligy v čele tabulky.

Další český trenér v elitní házenkářské soutěži. Kubeš přebírá bundesligový Nordhorn

Číst článek

Pro tradiční bundesligový celek je to první titul po pěti letech a dovedl ho k němu právě Filip Jícha, který se v dresu Kielu stal v roce 2010 nejlepším házenkářem světa. Teď uspěl i v anketě, ve které hlasují sami trenéři a šéfové ligových týmů.

„Vůbec jsem s tím nepočítal, je to velké ocenění celého týmu. Pořád pro mě ale zůstává nejdůležitější samotná práce s hráči,“ uvedl Jícha na klubovém webu.

Od další sezony budou v elitní házenkářské soutěži působit v roli hlavního kouče dva Češi. Jeden z dvojice reprezentačních trenérů Daniel Kubeš povede tým Nordhorn-Lingen, kde v letech 2006 až 2008 hrával.

jsu, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme