Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Froome, Thomas i Bernal chtějí zvítězit. Kdo povede Ineos na Tour de France?

Každý z nich už Tour de France vyhrál, o to větší "oříšek" stojí před vedením stáje Ineos v letošním roce. Předchozí šampioni nejslavnějšího cyklistického závodu Chris Froome, Geraint Thomas a Egan Bernal se zatím připravují na pozici lídra v sestavě společně. Na koho z hvězdné trojice vsadí britský tým?

Zleva Egan Bernal, Geraint Thomas a Chris Froome na Tour de France
zdroj: AP autor: Peter Dejong

O rozdělení rolí pro "Starou dámu" se v Ineosu čile spekuluje už několik týdnů. Je totiž zřejmé, že nejvyšší ambice mají všichni tři. V souvislosti s Froomem, který se touží pátým triumfem vyrovnat legendám Eddymu Merckxovi, Miguelu Indurainovi, Bernardu Hinaultovi a Jacquesi Anquetilovi, se kvůli tomu dokonce hovořilo i o možnosti přestupu.

Na rozhodnutí je ale potřeba si počkat. Britská stáj se bude nejspíše řídit výsledky závodníků během července, jejich aktuální formou a také týmovou strategií pro Tour.

"Máme tři vítěze předchozích ročníků. Všichni tři ukázali, že jsou schopni vést tým. A všichni tři jsou nabuzení připravit se na tuto roli znovu. Víme ale, že náš sport může přinést řadu změn. Proto necháme konečné rozhodnutí na období, kdy bude patrné, jaká je forma jezdců a jejich kondice. Budeme však vybírat i podle toho, kdo z nich nám bude nejlépe zapadat do týmové strategie," uvedla stáj v prohlášení pro server cyclingnews.com.

Tým na prvním místě

"Vzhledem k síle letošních soupeřů také víme, jak moc je důležitá kolektivní síla, jednota a zkušenost našeho týmu. To vše pak optimalizuje naše šance na výhru," dodal Ineos.

Froome navzdory vlastním ambicím zdůraznil, že týmové zájmy jsou nadřazené těm osobním. "Jsem připravený na Tour a jsem také připravený být lídrem. Důležité ale je, aby na konci dne zvítězil tým. To je věc, na které záleží. Silnice pak rozhodne zbytek."

"Tři lídři? Najdeme řešení a budeme respektovat naše cíle a zájmy. Vyhrát bude chtít každý, ale počítá se hlavně to, jak dopadne náš tým," doplnil Froome.

Letošní 107. ročník Tour de France měl začít 27. června. Kvůli pandemii koronaviru byl ovšem odložen o dva měsíce a začne až 29. srpna.

Zdroj
ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články