Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nová šéfka tuzemského antidopingového výboru chce sportovcům pomáhat

Antidopingový výbor v Česku bude mít od pondělka novou ředitelku. Stane se jí čtyřicetiletá
Petra Volková. Vystudovaná právnička ve vedení nejvyšší české antidopingové autority vystřídá Martina Lukavského.

Je nám líto, video expirovalo.
Český antidopingový výbor povede Petra Volková

V českém antidopingovém výboru působí Petra Volková tři roky, zkušeností s českým sportovním prostředím má ale podstatně víc.

"Začínala jsem na Českomoravském fotbalovém svazu, pak jsem také dlouho spolupracovala s Českým olympijským výborem, a to právě v oblasti sportovní legislativy," popsala Volková, jakou má za sebou praxi.

Jedním z jejích cílů v nové funkci je změnit vnímání národního antidopingoveho výboru. "My bychom rádi, aby nás začali vnímat víc jako složku, která je preventivní a zajistí poradenství nebo pomoc. Má také vysvětlit, proč a jak dochází k dopingové kontrole, z jakého titulu. A na co mají sportovci nárok a co naopak musí dodržet a tak dále," popsala Volková, s čím do funkce jde.

Hodlá také zlepšit komunikaci sportovců a dopingových komisařů. "Předmět naší činnosti nás předurčuje k tomu, že sportovci zřejmě nejásají, když vidí nás nebo komisaře. A právě proto bude potřeba zkvalitnit komunikaci se samotnými sportovci a vyškolit si lépe komisaře, aby tam nedocházelo k žádným komplikacím a kontroly probíhaly v pořádku," uvedla.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články