Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrání po miminku na Mělnicku pokračuje, dorazila i poříční policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie pokračuje v pátrání po čtyřměsíčním chlapci, který se pohřešuje od pátečního večera v Hoříně na Mělnicku. Jeho matka ohlásila, že se ztratil i s kočárkem v zámeckém parku. Policie nemá nové poznatky, řekla ČTK policejní mluvčí Eva Hašlová. Hasiči kolem 15:00 na žádost policie pátrání ukončili, policisté ale zůstávají dále na místě.

Na místě je poříční oddělení policie, ze vzduchu oblast prohledával dron. V blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy. "Hasiči byli staženi, protože propátrali oblast, která jim byla určena a nebylo jich dále potřeba. Nicméně po naší linii pátrání stále probíhá," řekla Hašlová po 16:00.

Kromě obou řek místem protéká také Hořínský potok, i jeho břehy policisté prohledávají. Podle Hašlové policisté dnes rozšířili oblast, kterou intenzivně propátrávají. Policisté se zaměřovali například na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

Chlapec má světlé vlasy a modré oči. Na sobě měl modré tričko s krátkým rukávem a teplé zelené dupačky na ramínka. Byl v šedém kočárku s černou spodní částí a hnědou rukojetí.

Střední Čechy- Dítě v ohrožení: Policisté od rána pokračují v intenzivním pátrání po 4měsíčním chlapci. Jakékoliv informace k hledanému Tadeášovi volejte na linku 158 ...#policiestc

— Policie ČR (@PolicieCZ) May 30, 2020

"Do současné chvíle nemáme žádné nové poznatky a i dnes budeme pokračovat v pátrací akci po pohřešovaném miminku," řekla ráno Hašlová. Bez nových poznatků byla policie i odpoledne. V pátek se do pátrací akce zapojily desítky policistů, hasiči, ale i vrtulník s termovizí. Kromě policistů z běžné služby pátrá po chlapci také pořádková jednotka.

Vrtulník dnes nasazen zřejmě nebude. "V případě potřeby jsme ale připraveni vrtulník okamžitě povolat," řekla policejní mluvčí.

S pátráním pomáhali i hasiči, kromě profesionálních hasičů z Mělníka chlapečka hledají rovněž dobrovolní hasiči z okolí. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela bylo pátrání v pátek ve 22:00 přerušeno, hasiče o pomoc policie požádala opět dnes v 08:00. "V pátek taktika byla o tom, že se prohledávala místa v dochozí vzdálenosti od místa, kde byl kočárek naposledy viděn," řekl Gabriel. Hasiči na místě měli i člun.

Policie v pátek po dítěti pátrala také na Kladensku, kde se odpoledne v Bělči ztratila nezletilá dívka. I zde se do pátrání kromě policie zapojili hasiči. Povolán byl také psovod a vrtulník s termovizí. Dívku nalezla letecká služba asi 100 metrů od místa, kde se ztratila.

Témata:  pohřešované osoby krimi Středočeský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy