Získejte postavu snů s pomocí vědy

Vědci přišli s řešením, jak získat postavu, o jaké sní každá žena i muž. A nejde ani o žádnou přísnou dietu nebo přehnané posilování.

Jak tedy dokážeme získat postavu našich snů a ještě si ji bez jojo efektu udržet? Americký lékař Dr. Michael Greger sestavil seznam sedmi tipů, které jsou vědecky podložené.

Správná výživa

Kalorie, které sníme ráno, strávíme mnohem lépe, než když to stejné množství sníme večer. Staré přísloví praví „ráno jez jako císař a večer jako žebrák“ a je naprosto správné. Ráno naše tělo totiž vydá více energie na spálení kalorií, takže zůstává méně, co by se mohlo uložit do tukových zásob. Když si ale dáme kaloricky vydatnou večeři, naše tělo přijatou energii nemůže během spánku spotřebovat.

Správné jídlo chrání před záněty

Kdo konzumuje hodně průmyslově zpracovaných potravin, cukru, bílé mouky a dalších, které mohou způsobovat zánětlivá onemocnění, tomu hrozí o 30 % větší riziko, že v následujících osmi letech ztloustne, než ten, kdo jí potraviny jako losos, listová zelenina nebo kurkuma. Jak je to možné? Záněty v těle zabraňují, aby mozek reagoval na hormon leptin, který potlačuje chuť k jídlu.

Pozor na sůl

Sůl může přispět k navýšení hmotnosti, protože spouští hormon hladu ghrelin. Alternativou k soli může být koření jako rozmarýn, tymián a fenykl. Dbejte také na obsah soli v kupovaných potravinách, protože některé jsou solené až příliš.

Čistá strava

Tento způsob stravování se velmi doporučuje v posledních několika letech. Princip je jíst co nejvíce nezpracovaných a nezatížených potravin. Dr. Greger uvádí, že studie prokázaly souvislost mezi i nejmenšími umělými částmi jako BPA a přibíráním na váze. Takové škodlivé látky mnohou změnit hormonální rovnováhu, zpomalit látkovou výměnu a zvýšit chuť. Kupujte proto nejlépe nezabalené bio potraviny nebo přejděte na skleněné obaly, abyste svoje tělo nezatěžovali jedovatými látkami.

Dbejte na obsah energie

Obsah energie udává, kolik kalorií na gram potravina obsahuje. Pokud tedy zvolíte potraviny s nízkým obsahem energie, můžete jich sníst větší množství, cítit se příjemně zasycení, a přesto ztrácet přebytečné kilogramy. Dobře se na to hodí banány, avokádo, zelenina, celozrnné produkty, luštěniny, jogurty a mořské plody. Naopak i jen v malém množství obsahují hodně energie mastné uzeniny, chléb, sušené ovoce, čokoláda a oleje.

Vláknina pro střevní mikroflóru

Každý z nás má ve svých střevech různé složení bakterií, přičemž jedny se starají o rychlejší a lepší trávení a ty druhé o horší a pomalejší. Abyste jejich poměr mohli sami ovlivnit, měli byste jíst hodně vlákniny.

Rostliny jsou základ

Podle vědců je rostlinná strava pro tělo to nejlepší. Nemusíte hned být vegetarián, nebo dokonce vegan, ale měli byste prostě více dávat přednost rostlinným produktům před ostatními. A co se počítá mezi rostliny? Zelenina, ovoce, luštěniny, celozrnné výrobky, ořechy, semínka, bylinky a koření.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat