Hlavní obsah

Hradec - Třinec 2:2Votroci doma ztratili, také Žižkov si komplikuje boj o postup

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Žižkova v utkání 19. kola druhé ligy prohráli 0:1 s Chrudimí a promarnili šanci přiblížit se postupovým příčkám. Jedinou branku vstřelil v nastavení první půle David Sixta a Východočeši díky němu poprvé od loňského července vyhráli venku. Hradec Králové nenavázal na úterní vítězství ve Varnsdorfu a pouze remizoval na domácím stadionu s Třincem 2:2. Vyšehrad remizoval s Líšní 1:1 a Prostějov porazil Vítkovice 4:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Chrudimi se radují z gólu proti Viktorii Žižkov.

Článek
Fotogalerie

Žižkov mohl jít v 37. minutě do vedení, ale penaltu záložníka Aleše Nešického zlikvidoval brankář Simon Zíma. Hosté poté jedinou branku zápasu dali ve druhé minutě nastavení, kdy bývalý hráč Pražanů Sixta zamířil ranou zpoza vápna přesně k tyči.

Žižkov, který poprvé od srpna vyšel střelecky naprázdno a doma prohrál teprve druhý z posledních 15 zápasů, promarnil šanci dotáhnout se na třetí Jihlavu a v neúplné tabulce mu patří šestá příčka. Chrudim venku uspěla poprvé po sérii šesti porážek a dvou remíz. V tabulce je východočeský celek desátý.

„Získali jsme zlaté tři body. Jsem více spokojený také s výkonem, který jsem po Třinci kritizoval, hlavně z hlediska nasazení a pohybu. Hráli jsme velmi dobře, organizovaně a soupeře nepustili do vyložené šance, kromě penalty, kterou Zíma skvěle chytil," libuje si Jaroslav Veselý, trenér Chrudimi. "Kluci zápas odfárali jak horníci a mají moje absolutorium. Nechali na hřišti kus sebe, což nás dovedlo k výhře. Stále nám k záchraně chybí šest bodů, do té doby nebudu klidný," dodává kouč.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Diváci sledují utkání Žižkova s Chrudimí ze střechy domu Radost vedle stadionu.

Slezané na horké půdě v Hradci Králové favorita dvakrát vedli, v úvodní půlhodině se prosadili David Gáč s Ondřejem Kušnírem. Mezi dva zásahy Třince vklínil proměněnou penaltu Jakub Rada, alespoň bod pak zachránil Votrokům dvacet minut před koncem Jan Mejdr.

Prostějov ukončil sérii pěti zápasů bez ligového vítězství a porazil na domácím hřišti 4:1 Vítkovice. Svému bývalému zaměstnavateli vsítili v samotném závěru branky exvítkovičtí David Pašek s Michalem Střížem.

Vyšehrad v souboji nováčků hostil Líšeň. Vše podstatné se stalo až po přestávce. V 67. minutě poslal hosty do vedení Martin Zikl, body se ale nakonec dělily. V 80. minutě totiž zužitkoval převahu domácích Tomáš Čvančara, jenž srovnal na konečných 1:1.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Chrudim 0:1 (0:1)
Branka: 45.+2 Sixta. Rozhodčí: Denev - Vitner, Vaňkát. ŽK: Dudl, Březina - Trávníček, Rybička, Fofana. Bez diváků.
Hradec Králové - Třinec 2:2 (1:2)
Branky: 26. Rada z pen., 70. Mejdr - 17. Gáč, 31. Kušnír. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Poživil. ŽK: Kušnír, Janoščin, Akulinin (všichni Třinec). Bez diváků.
Prostějov - Vítkovice 4:1 (2:0)
Branky: 23. Koudelka, 26. Slaměna, 90. Rolinc, 90.+3 Stříž - 52. Chvěja. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Hurych. ŽK: Bialek, Stáňa, Šteigl - Russmann. Bez diváků.
Vyšehrad - Líšeň 1:1 (0:0)
Branky: 80. Čvančara - 67. Zikl. Rozhodčí: Cihlář - Vlasjuk, Klupák. ŽK: Kokorovič, Šandera - Černín, Vasiljev, Silný, Šenk. Bez diváků.

Reklama