Děti začínají po pauze znovu sportovat. Motivovat k tréninku je mohou i hvězdné vzory

Sport se kvůli koronavirové pandemii hodně změnil. Sledovaní hrdinové a vzory se ztratili z očí a oblíbené soutěže a turnaje se nehrají vůbec nebo v úplně jiných kulisách. Dříve obdivovaný svět už nemusí být pro sportující děti tolik atraktivní, zvlášť ve stále silnější konkurenci počítačových her.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo obvyklého podání ruky si tenistky "pinkly" raketami a finále mohlo začít.

Petra Kvitová se zdraví s Karolínou Muchovou před finále turnaje O pohár prezidenta ČTS | Zdroj: Reuters

Koronavirová pandemie dala školákům dost volného času navíc a mnozí z nich velmi rychle zjistili, jak snadno a atraktivně se dá vyplnit. Navíc i v době zákazů návštěv umožňovaly počítačové hry kontakt s kamarády nebo známými, takže opravdová dobrodružství a souboje na hřišti nahradily zápasy či bitvy virtuální.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vidět své tenisové vzory při tréninku může být pro děti velkou motivací. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„To je dočasné. Nevím, jak dlouho to bude trvat, ale do normálu se to vrátí,“ řekl Radiožurnálu dvojnásobný daviscupový šampion a olympijský medailista Radek Štěpánek. Bývalý tenista doufá, že až se vrátí sport do normálních kolejí, přesune se tam i pozornost dětí.

„U nás je enormní zájem všech dětí trénovat, hýbat se. Máme tady plán, že dítě u nás v případě zájmu může trávit čas od rána do večera gymnastikou, atletikou, pohybovými hrami a tenisem,“ pochvaluje si ředitel tenisového klubu Sparta Praha David Trunda.

Kvitovou nezastavil ani déšť a na turnaji v Praze slaví titul. Mezi muži se z výhry radoval Vrbenský

Číst článek

Děti navštěvující areál zájem o skutečný sport během koronavirové přestávky neztratily. A Trunda vyzdvihl i pomoc dvojnásobné wimbledonské šampionky Petry Kvitové nebo třeba světové jedničky loňského roku z deblu Barbory Strýcové, které jsou během zastaveného profesionálního okruhu mnohem víc v domácím klubu. A mohou tak mladé tenisty motivovat i jinak než vyhráváním velkých trofejí.

„Vidíte, jak děti zůstávají u kurtu, koukají se, jak která hraje údery, a pak o tom diskutují. To je asi v každém sportu - když děti vidí hvězdy takového formátu, tak je to motivuje,“ myslí si Trunda.

„Věřím, že je to nějakým způsobem povzbudí, když nás vidí, jak trénujeme. S Bárou se během tréninku často smějeme, což děti možná i překvapilo. Vidí, že úsměv k tomu patří,“ dodala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme