Celou záležitost netaktně propálil manažer Mikea Tysona, Rory Holloway, ve své knize Taming the Beast: The Untold Story of Team Tyson. Incident se stal v roce 1988 na oslavě narozenin fotbalisty z Chicago Bears Richarda Denta.

Svého času nejlepší boxer pil jeden drink za druhým. Tak moc chtěl potlačit stesk po bývalé manželce Robin Givens, se kterou v té době už nežil. Rozchod ho poznamenal. Se stoupající hladinou alkoholu se Tyson přestal ovládat a začal startovat na známého basketbalistu.

Mike Tyson pro ránu nejde daleko

Dnes již pětapadesátiletá Robin byla nádherná a uhranula každého sportovce, kterého chtěla. Jistě za tím vždy byla čistá láska a nikoli peníze. Před Tysonem udržovala milostný poměr právě s Michaelem Jordanem a to Tyson nesl nelibě.

„Když tak popíjel, začal říkat, co si myslí. Požádal jsem obsluhu, ať mu začne pití ředit, protože mi bylo jasné, že to nedopadne dobře. Mike zíral přes celý stůl na Jordana. A pak říká: Chlape, myslíš si, že jsem blbej? Moc dobře vím, žes spíš s mou ženou,“ popisoval situaci Tysonův exmanažer.

Byl vyděšený

Tyson dále nešetřil nadávkami. Většina z nich je ale nepublikovatelná. Do úst si vzal i trenéra Bears Mika Ditku, kterého označil za rasistu a obrátil se dokonce i na oslavence. Tomu vyčítal, že si řeči od Ditky nechá líbit.

„Jordan se tvářil, jako by viděl ducha. Bylo jasné, že chce vstát a utéct. Byl to vážně cirkus. Já se snažil Mika držet. Ten na všechny strany křičel, že Jordanovi nakope p...l,“ dočtete se v knize. „Nikdy jsem neviděl, že by se Jordan něčeho nebo někoho bál,“ dodal Dent.

Za všechno mohla Robin Givens

Kauzou se zaobíral také deník Chicago Tribune, ale Jordan se k tomu nikdy nevyjádřil. Tyson je známý tím, že pro ránu nejde daleko. Několikrát byl zatčen. Neváhal na letišti napadnout fotografa, který chtěl boxera vyfotit s jeho dcerou a manželkou.

Jeho mluvčího ho hájila, že to bylo v sebeobraně. Někteří svědci tvrdí, že fotograf šel za boxerem až na záchod. Jsou ale i tací, kteří hovoří proti Tysonovi. Poté, co mu dal Tyson pěstí, upadl paparazzi na zem, utrpěl tržnou ránu na čele a musel být ošetřen v nemocnici.