Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Salzburk slavil triumf v poháru s rozestupy a na vyznačených místech. Fraška, zlobí se fanoušci

Takto slavil rakouský Salcburk vítězství v poháru za zpřísněných podmínek. foto: Twitter.com/ FC Red Bull Salzburg

Klagenfurt - Fotbalisté Salzburku obhájili vítězství v Rakouském poháru. Ve finálovém utkání v Klagenfurtu před prázdným hledištěm porazili druholigovou Austrii Lustenau jednoznačně 5:0, řadu rozporuplných reakcí však vyvolaly samotné pozápasové oslavy za přísných podmínek.
  15:21

V prvním poločase získal Red Bull dvoubrankový náskok v rozmezí dvou minut zásluhou trefy Dominika Szoboszlaie a vlastního gólu Dominika Stumbergera, po změně stran se prosadili Noah Okafor, Majeed Ashimeru a Sekou Koita.

Salzburk hrál finále posedmé v řadě a pošesté v něm zvítězil. Pouze předloni neuspěl proti Sturmu Štýrský Hradec. Trofej získal celkově posedmé, více pohárových triumfů mají jen Austria Vídeň (27) a její městský rival Rapid (14).

Salzburku bylo už dopředu povoleno, že pokud vyhraje pohár, tak hráči mohou oslavovat, jak dlouho budou chtít. Na vítězném pódiu, na němž  přebírali hráči vítěznou trofej, však museli od sebe být vzdáleni na dva metry a být na předem vyznačených místech. Kapitán Andreas Ulmer pozvedl nad hlavu pohár a z dálky slavil se svými spoluhráči.

To se ale nelíbilo řadě fanoušků.

„Celých devadesát minut se spolu hráči střetávají při vzájemných soubojích, a pak vidíme podobnou frašku při předávání trofeje. Nevidím žádný důvod pro toto distancování,“ zlobil se jeden z fanoušků Salzburku.

„Nehráli právě spolu celý zápas? Je to tak zbytečné,“ tvrdí další příznivec.

Pohárové finále bylo v Rakousku prvním soutěžním zápasem po více než dvouměsíční koronavirové pauze. V úterý bude pokračovat ligová soutěž a Salzburk bude usilovat o obhajobu double. Po disciplinárním trestu pro Linec, který přišel o šest bodů kvůli nedovoleným společným tréninkům v době pandemie, vede Red Bull tabulku před LASKem s tříbodovým náskokem.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!