Perfektní vztah z pohledu muže

30.05.2020 | Sex a vztahy

Ženy hledají v každém vztahu životního partnera, který je bude milovat a na rukou nosit, povídat si s nimi u vína, dívat se s nimi na romantické filmy a nejlépe ještě, kdyby uměl číst myšlenky… Ale jak si ideální vztah představují muži?

První chybou je, že si otázku o perfektním vztahu vůbec pokládáme. Naočkováni filmy a reklamou máme v hlavě jen těžko dosažitelné obrázky, které ale, nejlépe ihned, chceme převést do reality. Chceme být hlavními představiteli v romantické komedii a očekáváme happy end. Bezpodmínečně. Požadavek je romantická láska, největší ze všech pocitů. Ale jak často potkáme svého vysněného partnera? Vztahy jsou těžká dřina. Jestli jsme si vybrali správně, ukáže až čas. 

Muži a jejich ego

Dnešní volba partnerky je velmi spojena s vlastním egem. Jen málo jde o toho druhého, více a především jde o muže. Muži chtějí být podporováni ve svém osobním rozvoji. Samozřejmě, když myslí na vztah, představují si harmonii a to, jak si partneři vzájemně dodávají sílu. Ale hluboko uvnitř je to myšleno vlastně tak, že ONI hledají harmonii a partnerka JIM má dodat energii. Jsou na SVÉ cestě životem a nikdo JIM nesmí v té cestě překážet. Vítejte v mužském světě! Ve světě, kde si muži chtějí uchovat kontrolu a nebýt zraněni. Muži totiž nechtějí problémy řešit, oni je chtějí nejlépe obejít. Vztah je ale příběh vzájemných reakcí a ty kontrolovat není možné. Jinými slovy – muži nemohou nechat zmizet problémy, musejí se s nimi naučit zacházet.

Existuje perfektní vztah?

Otázkou tedy zůstává, jestli jsou muži vůbec na nějaký vztah připraveni. Když budeme o tom, jak má perfektní vztah vypadat, přemýšlet příliš, na druhém vždycky nějaké chyby najdeme. Chyby, které mohou zabránit tomu, abychom dali volný průchod citům a nedrželi si zbytečně od druhého odstup. Nakonec iluze jsou proto nedosažitelné, abychom o nich mohli snít. Možná by mohlo pomoci najít si na iluzi perfektního vztahu nějakou nevýhodu, pak přestane být třeba tak lákavá.

Ale na konci dne, když se muž vrátí domů, ví, že jeho perfektní vztah je podvědomé rozhodnutí, otázka pocitů. A díky tomu dokážou muži svoje ego zase potlačit. Velká láska je totiž touha, nechat se porazit a vzdát se kontroly...    







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat