Podrobná předpověď počasí na příští týden: Bude chladněji, než se čekalo. Hrozí i bouřky

Příští týden bude v Česku o něco chladněji, než původně ukazovaly předpovědi. Teplot dosahujících 27 stupňů se nedočkáme, navíc hrozí bouřky

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, ojediněle, zejména na horách přeháňky. K večeru ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na západě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, v Čechách místy až 23 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, přes den na východě čerstvý vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý:Skoro jasno až polojasno, před den přechodně až oblačno a na severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, v Čechách místy až 23 °C. Slabý, přes den mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Skoro jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky, na severovýchodě přeháňky místy a ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v Čechách místy až 24 °C. Slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno, přechodně až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, zpočátku místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 22 až 26 °C, od západu postupně 19 až 23 °C.

Související

Více souvisejících

Počasí Bouřky

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy