Úžasné životy: Táňa Fischerová podle Petra Vacka

31. květen 2020

Herečku, spisovatelku, moderátorku, političku a občanskou aktivistku zná herec Petr Vacek z její prezidentské kampaně a moderování především charitativních akcí.

„Já kdybych měl říct, kdo mě z českého národa nejvíce ovlivnil, tak z mužského světa jsou to Karel Čapek, Tomáš Garrigue Masaryk nebo Karel Havlíček Borovský. V ženském světě je mým vzorem Marta Kubišová, Iva Janžurová a především Táňa Fisherová.“

„Do konce svého života se budu učit její recept na dobrou náladu, skromnost a láskyplnost, která se dá vařit z těžkých, bolavých a leckdy nesmlouvavých ingrediencí,“ říká v dokumentu herec Petr Vacek.

Táňa jako žena

„Kdykoli ji člověk potkal, měl jste pocit, jako kdyby vás někdo hladil. Jako kdyby v sobě měla nějaký zářič, v jehož přítomnosti je člověku příjemně, mile a teple. A co víc, to teplo se ve vás naakumulovalo a mohli jste z něho čerpat ještě několik dní.“

Táňa jako politička

O Blížencích se říká, že jsou to dva lidé v jednom. Na Táňu Fischerovou to platí snad dvojnásob. „Jak si jinak vysvětlit, že v téhle láskyplné ženě a mámě s velkým srdcem, celý život se starající se o postiženého syna je kus až mužského mozku, který umí být velmi věcný, velmi konkrétní a když je potřeba i velmi rázný,“ podotýká herec.

Spustit audio

Související