TOPlist

Takto měl vypadat zrušený Pixel 4a XL. Máme fotografie i tiskové snímky

pixel 4a xl 3

Google by měl v horizontu několika příštích týdnů představit smartphone Pixel 4a, který stejně jako jeho loňský předchůdce Pixel 3a přinese výbavu střední třídy se špičkovým fotoaparátem za rozumné peníze. Na rozdíl od loňského roku se letos dočkáme pouze jednoho modelu, verze XL tentokráte nedorazí, byť původně v plánech Google byla.

pixel 4a xl 5

Pixel 4a XL: menší rámečky a dva fotoaparáty

Pixel 4a XL tak existuje pouze na papíře a v několika prototypech, které ukazují jeho chystanou podobu. Zadní kryt jednoho z prototypů v tomto týdnu unikl na eBay.

Telefon měl dostat plastová záda ozdobená čtečkou otisků prstů a vystouplým čtvercovým fotomodulem v levém horním rohu. Na rozdíl od menšího Pixelu 4a chtěl Google vybavit XL variantu dvěma čočkami.

pixel 4a xl 6

Pixel 4a XL měl být s rozměry 154,3 × 73,9 × 8,2 mm menší než jeho předchůdce, a to i přes větší displej; Google měl v plánu zredukovat okolní rámečky a selfie kameru umístit do otvoru v displeji.

pixel 4a xl 7

Zajímavé je, že Google u padlo podobné rozhodnutí jako u Apple – nedávno představený iPhone SE také dorazil pouze v jedné velikosti, přestože vzorový iPhone 8 existoval i ve variantě Plus. Kdy bude Pixel 4a představen, zatím nevíme, aktuálně se spekuluje o červenci letošního roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku