Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Česko

Pitva mrtvého kojence vyloučila cizí zavinění. Policie propustila všechny vyslýchané

Policisté v člunu na Labi mezi mělnickým zámkem (v pozadí) a Hořínem pátrali po čtyřměsíčním chlapci, který se pohřešoval od večera předchozího dne. foto: ČTK

Aktualizováno
Mělník/Praha - Pitva zemřelého čtyřměsíčního kojence, kterého policie v sobotu našla na Mělnicku, vyloučila cizí zavinění, dítě nezemřelo násilnou smrtí. Policie propustila všechny vyslýchané.Tělo čtyřměsíčního kojence, které v sobotu našli po téměř 24 hodinách pátrání policisté, bylo nalezeno nedaleko Hořína. Přesné místo policie zatím stále neuvedla.
  10:29aktualizováno  13:59

Právní kvalifikace trestného činu zatím nebyla stanovena, řekla v neděli ČTK policejní mluvčí Lucie Nováková. 

„Vzhledem k citlivosti záležitosti a s ohledem na pozůstalé už nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace,“ řekla Nováková. Mluvčí neuvedla, kolik lidí policisté kvůli nálezu mrtvého miminka vyslýchali. Nechtěla ani uvést, co bylo příčinou smrti a kde bylo dítě nalezeno.

Hledaný čtyřměsíční kojenec z Mělnicka je mrtvý. Policisté nalezli jeho tělo

V pátek se na tísňovou linku obrátila matka kojence, která uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů. Od sobotního rána pátrání pokračovalo, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledával okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, v sobotu policie využila k prohledávání dron. Hasiči byli v sobotu z Hořína odvoláni kolem 15:00. Není jasné, zda už v tu chvíli policie tělo nalezla, či nikoliv. Pátrání policisté oficiálně ukončili před 17:00.

Policisté se kromě parku zaměřili také na prohledávání břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jim i Hořínský potok. Policisté se soustředili také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč