Plněná rozpékaná veka

Vaření a recepty 30. května 2020

Tak tohle je nejen hodně luxusní svačinka, ale klidně i velmi efektní večeře. Dobrou chuť!

Potřebujete:

1 veku nebo italskou ciabattu

120 g plátkového sýra

4 rajčata

3 lžíce olivového oleje

2 lahůdkové cibulky

malý svazek petrželky

1 stroužek česneku

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Veku krájejte tak, jako byste chtěli připravit silnější plátky, ale nedokrojte je až do konce. Olej promíchejte s nasekanou petrželkou, solí, pepřem a přidejte utřený stroužek česneku. Mezi každý nakrojený plátek dejte část plátku sýra, půlkolečko rajčete a nakrájenou cibulku.

  2. Naplněnou veku položte na dostatečně velký kus alobalové fólie. Přelijte ji olejovou směsí a zabalte do alobalu. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékejte přibližně 20 minut. Potom alobal otevřete a pečte ještě zhruba 10 minut při 190 °C. Veka by měla být křupavá, nikoliv vysušená.