Burns proti naprosto odevzdanému Woodleymu exceloval a řekl si svým výkonem o titulový zápas

Burns proti naprosto odevzdanému Woodleymu exceloval a řekl si svým výkonem o titulový zápas Burns - Woodley | zdroj: Profimedia

Gilbert Burns zamíchal kartami ve welterové divizi, Tyron Woodley svým výkonem absolutně zklamal., 

Welterová váha a hlavní zápas večera. Bývalý šampion Tyron Woodley byl před dnešním večerem druhým nejvýše postaveným bojovníkem této UFC třídy a případná výhra by ho velice pravděpodobně posunula do odvetné bitvy o titul s Kamaru Usmanem, kterou naposledy prohrál.

Gilbert Burns je vycházející brazilská hvězda. Do duelu nastupoval se šňůrou pěti vítězství. Naposledy dokázal vypnout v prvním kole veterána UFC Demiana Maiu. Motivací pro něj byl fakt, že pokud uspěje, tak se zapojí do úzkého okruhu kandidátů na další "title shot."

A začátek byl velice ostrý. Woodley zaujal defenzivnější pozici, čehož Burns poměrně rychle využil. Trefil ho levým hákem, přidal pravý zvedák přímo na bradu, stáhl ho na zem a nekompromisně do něj začal bušit. Woodley byl v tu chvíli v naprosto beznadějné situaci a začal poměrně silně krvácet z levého obočí. Tento atak nějakým zázrakem nakonec ustál, ale byl to pro něj už od počátku veliký handicap. Dokázal se sice dokonce vrátit na nohy, ale byl znatelně otřesený a utržená rána na hlavě vypadala hodně nepříjemně.

Do druhého kola Woodley nastoupil v dobrém tempu, ale Burns byl stále lepší a pro změnu používal velice nebezpečné high kicky. Navíc bez problémů držel střed oktagonu, ze kterého vysílal jeden nepříjemný výpad za druhým. Pro Woodleyho hrálo v neprospěch úplně vše, což jeho brazilský protivník potvrdil úspěšným takedownem. Tlak na zemi držel Burns pouze chvilkově, protože se Woodley dokázal postavit, ale vše skončilo pouze velice únavným klinčem.

Třetí část ukázala, že je situace pro Woodleyho opravdu kritická. Zmohl se pouze na jednoduché údery, které nebyl schopen převést do kombinací a začínalo být jasné, že pokud chce zvítězit, tak se mu to podaří jedině ukončením před limitem. Burns však tuto variantu nechtěl připustit. Neustále okupoval prostředek klece a svého oponenta si držel od těla. Nic zásadního se nestalo, ale přesto bylo více než evidentní, kdo je lepším.

Woodley byl ve svém rohu před čtvrtým kolem pobízený, že s tímto duelem ještě něco může udělat a dostal veliké množství instrukcí, ale jeho výkon byl naprosto odevzdaný. Burns si ho opět chytil do klinče a jenom kontroloval průběh. Woodley byl bez duše a nedokázal se dostat k ničemu. Vypadalo to, že snad ani nechce. Burns ještě stihl několikrát zaútočit a tento duel připomínal hru kočky s myší.

Páté kolo už bylo vlastně jenom z povinnosti. Woodley opět skončil u pletiva a nedokázal vymyslet zhola nic. Absolutně rezignovaný výkon, který bude mít dost možná dohru v příštích dnech, protože vedení UFC už několikrát prokázalo, že podobné bojovníky nestrpí. Burns už nikam nespěchal a pouze hlídal výsledek. Na Woodleyho byl velice smutný pohled. Nepochopitelný výkon bývalého šampiona.

Vítěz: Burns - na body (50-45, 50-44, 50-44)


Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články