Přivítejte novou hvězdu MMA, Tereza Bledá bez milosti sesadila z trůnu královnu Pudilovou

Přivítejte novou hvězdu MMA, Tereza Bledá bez milosti sesadila z trůnu královnu Pudilovou V turnaji Oktagon Underground se Tereza Bledá blýskla | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V nejočekávanějším zápase večera Oktagon Underground 3 jsme viděli překvapení roku, když začínající Tereza Bledá porazila bývalou bojovnici UFC Lucii Pudilovou

Začalo to troufalou výzvou teprve náctileté Terezy Bledé, která si do prvního kola turnaje Oktagon Underground řekla o Lucii Pudilovou. Ta byla pro své zkušenosti z UFC největší favoritka na celkové vítězství a porazit soupeřku s teprve šesti amatérskými souboji na kontě pro ni neměl být žádný problém. "České Rondě", jak se Bledé přezdívá, tedy věřil jen málokdo. Ona sama ale racionálně v rozhovorech říkala, že to bere jako šanci na poměření sil se soupeřkou, ke které by se jinak ještě pár let nedostala.

Byť jako outsiderka, vstupovala Bledá do klece sebevědomě a v dobrém rozpoložení. Byla to naopak favoritka Pudilová, kdo působil velice rozpačitým dojmem. Fanoušci se tedy museli ptát, kde je ta sebevědomá Lucie z předzápasového promo videa, která svým soupeřkám slibovala, že je jde přizabít. Možná jen nervozita, která ale často opadne hned jakmile začne samotný zápas.

Tereza Bledá ale hned od začátku dostála své přezdívce a její rychlý start dal vzpomenout na legendární UFC bojovnici Rondu Rousey. Pudilová zkoušela svůj oblíbený přední jab, ale Bledá na něj byla dobře připravená a kontrovala dvěma lowkicky do stehen a poté další kop zvedla nečekaně na hlavu. Hned poté vzala nekompromisně zkušenější soupeřku na zem a rázem se zdálo, že se nám tady rýsuje největší překvapení večera. Začala ale až nebezpečně často končit v takzvané gilotině, kterou kdyby zvládla Pudilová dotáhnout, byl by konec. Zejména tu druhou držela přes minutu a trefovala během ní tvrdá kolena do těla a hlavy soupeřky. 

Pudilová vs Bledá Bledá Pudilovou svým rychlým startem pořádně zaskočila. | zdroj: Profimedia

Do druhého kola vlétla Pudilová s mnohem větší vervou a v postoji měla jasně navrch, Bledá však zvládala bodovat takedowny a díky tomu mohlo být kolo maximálně remízové. Zároveň ale bylo jasné, že i kdyby v následujícím kole padla KO, bude se o ní hodně mluvit, protože takový výkon proti bývalé bojovnici prestižní UFC od ní čekal málokdo.

Ve třetím kole do toho obě opět vlétly naplno a Bledá vzala boj rychle na zem. Pudilová ji přitom chytla do škrcení a díky tomu, že to nebyla ona, kdo vzal boj na zem, mohla v něm pokračovat prakticky neomezeně dlouho. To jí ale paradoxně uškodilo, protože to nikam nevedlo a ztrácela drahocenné vteřiny, které by se jí hodily k dominanci v postoji. Nahrála tak své soupeřce, která rozhodčímu rukou ukazovala, že je v pořádku, a měla dostatečně nabodováno z předešlých kol. Když se boj opět dostal do postoje, zbývala pouhá minuta a byť se Lucie zuřivě hnala po KO, zvrátit průběh zápasu už nedokázala.

"Česká Ronda" dostála své přezdívce a s Pudilovou doslova házela. zdroj: Profimedia

Rozhodčí ale nebyli v bodování moc zajedno. Jeden viděl o dva body vyhrát Pudilovou, druhý to měl opačně a misky vah převážil poslední rozhodčí, který dal o bod víc Bledé. Ta si vítězství rozhodně zasloužila a taky si ho náramně užívala. 

Poražená viděla hlavní důvod své prohry v upravených pravidlech. "Chtěla jsem ji ukončit, nechtěla jsem to takhle bodovat a myslím si, že to bylo právě ono, protože třeba na té zemi jsem jí chtěla dát loket, chtěla jsem jí kopnout a prostě jsem to nemohla udělat. A ty takedowny, já jí chtěla uškrtit, prostě jsem to nechtěla na body. Kdybych třeba zvolila jinou taktiku, tak by to bylo fajn." Mnozí fanoušci si ale ihned vybavili slova z jejího předzápasového medailonku, ve kterém říkala, že jsou pravidla Underground pro ni jako dělaná.

Tereza Bledá Tereza Bledá | zdroj: FOTO: Czech Fighters

Bledá slaví životní úspěch, ale už za dva týdny si může do sbírky přidat další velmi cenný skalp v podobě Magdaleny Šormové, které se do finále probojovala z druhé strany pavouka. Už teď ale mladá bojovnice zadělala na případnou odvetu s Pudilovou podle plných pravidel MMA a pokud by se jí podařilo vítězství zopakovat i tam, určitě by radaru UFC neunikla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Kvě 30, 2020 v 11:38 PDT

Nejnovější články