TOP 100 výroků: I ten starej kotel někdy čapne

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

31. května 2020, 20:17

Marek Hedbávný

Dostáváme se k pátému dílu, ve kterém připomínáme nejzajímavější citáty z uplynulé sezony Chance ligy. Dostane se i na Radka Dudu.

„Prohru trošku beru na sebe. Protože jsem pověrčivý, neměním vítěznou sestavu. Nechal jsem se ale přemluvit dvěma beky z Vítkovic, kteří dneska nebyli dobří. Hlavně Martin Bodák měl -3, což mě hodně mrzí."

 

„Konec v Porubě? Bylo to překvapení, protože smlouvu jsem měl na pět let. Počítal jsem s tím, že tady nějakou práci odvedu. Myslím, že nebyla špatná. Poruba je v soutěži teprve druhou sezonu, někteří kluci hráli tuhle soutěž poprvé, osmičku jsme splnili. Proto mě to překvapilo. Nepočítal jsem s tím, nedostal jsem žádné ultimátum, ani upozornění. Týden předtím jsme spolu s majitelem seděli a plánovali kádr na příští sezonu."

 

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

„Výpovědi? Je to nepříjemné. Na druhou stranu: majitel se tak rozhodl a já to respektuju, protože krize byla po celém světě. Ale poslat někomu jen dopis a neříct mu ani díky, to je takové divné. Sezona se sice nepovedla, což chápu, že na to někdo může mít svůj názor. Rozumně si podat ruku a říct „čau“ ale vůbec není od věci."

„Bitka s Martinem Novotným? Pořád je to hokej. Někteří hráči jsou nepoučitelní. A to se ví, že i ten starej kotel někdy čapne. Někteří kluci zkouší trpělivost a ono to pak někdy skončí. I ten starej pes prostě štěká."

„Odchod z Havířova do Valašského Meziříčí? Ze začátku jsem to bral zle, bral jsem to trochu jako zradu. Potom jsem si uvědomil, že se můžu dostat do tempa a zvednout si sebevědomí nějakými body."

„Nájezdová finta? Naučil jsem se ji od Petra Polodny, když hrál ještě v Třebíči. Lukáš Forman ale tvrdí, že to dělal dřív než já… Podle mě ale kecá.“

„S tátou v Dolních Studénkách na Šumpersku rekonstruujeme statek. Práce je dost. Večer si ještě zacvičím a po celém dni jsem tak unavený, že padnu."

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

„Vladimír Růžička? I když to nebylo znát úplně na výsledcích, tak hra byla lepší a lepší. Dostali jsme, řekl bych, jakousi tvář.“

„Těch historek je opravdu strašná spousta, některé se snad ani nedají vyprávět, ale legrace bylo moře. Pamatuju si třeba, když jsme přijeli do Vsetína, tak Ruda Suchánek před zápasem chytil mladičkého Jirku Hudlera a povídá mu: Hele, mladej, dneska bez pí*ovin, bere to televize!"

„Jednou jsem dal hattrick Adamu Svobodovi, se kterým jsem se pak také potkal v jednom týmu. A on mi vždycky říkal: Tebe já jsem neměl rád! A já mu na to odpovídal: To já tebe jo, protože když jsme proti tobě hráli, tak jsem věděl, že ti nejspíš dám zase góla.“ 

Foto: Martin Kurfiřt

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz