Hlavní obsah

Jako bychom byli pořád v karanténě. Fotbal si jdeme akorát zahrát, štve kouče Budějovic

České Budějovice

Budějovický zmar pokračuje a trenér David Horejš neskrýval po čtvrtém ligovém nezdaru v řadě rozpaky. Fotbalisté Dynama sice konečně prolomili střelecké mlčení, přesto z vršovického Ďolíčku odjížděli v neděli smutní.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rozhodčí Ondřej Berka uděluje žlutou kartu Tomáši Sivokovi z Dynama.

Článek

„V první půli to pro nás pro všechny bylo velké zklamání, protože jsme působili matně. Neviděl jsem od týmu elán a touhu, aby s výsledkem něco udělali. Bohemce jsme to hrozně usnadnili. Vůlí a zarputilostí nám dělala problémy," hudroval hostující kouč po porážce 2:3.

Jeho svěřenci v úvodních 45 minutách tahali za kratší konec. Branku Klokanů neohrozili, a naopak sami dvakrát inkasovali. Nejprve po parádní ráně z první v podání Schumachera a poté i z kopačky Vodháněla, jemuž adresoval lahůdkový balon právě německý bek, jenž se ve 33 utkání v české lize těšil z vůbec premiérové trefy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Střelec druhého gólu Bohemians Jan Vodháněl (třetí zleva) slaví.

Hned po pauze navíc přišly pro hosty další těžké trable. „Udělali jsme změnu. Chtěli jsme hru oživit a věřili, že se stavem pořád můžeme něco udělat. Bohužel hned na začátku druhé půle přišlo vyloučení, které naše plány hrozně ovlivnilo," zmiňoval situaci ze 47. minuty, kdy si Tomáš Sivok kryl balon před dotírajícím Vodhánělem a přitom rukou nataženou dozadu zasáhl Vodháněla do ramena. Kapitán Dynama uviděl druhou žlutou kartu a putoval předčasně pod sprchy. „Tomáš je pro nás klíčovej, v příštím utkání nebude moct hrát, ale nedá se nic dělat, musíme se s tím poprat. To prostě k fotbalu patří," tvrdil Horejš.

Domácí o osm minut později navíc zasadili Jihočechům třetí úder. Pulkrab doklepl do prázdné brány Bartkův pas a vypadalo to, že se u Botiče bude řešit pouze otázka výše skóre. Jenže Dynamo navzdory oslabení vzdorovalo až do konce. Po Schranzově pumelici a střele Táborského v nastavení se přiblížilo na dostřel.

„Za druhý poločas musím kluky pochválit, protože makali tak, jak měli makat už od začátku. Asi to z nich spadlo, a pak tam dřeli jeden za druhého. Semkli se. Nakonec jsme uhráli v deseti lepší výsledek než v jedenácti," řekl Horejš, který v sestavě znovu postrádal opory zálohy Mršiče a Javorka. „Chybí nám, široký kádr tu není, hráči do ofenzivy chybí," posteskl si 43letý trenér.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Patrik Čavoš z Českých Budějovic a Jan Vodháněl z Bohemians.

Jihočeši odjeli domů zklamaní, po koronavirové pauze padli i podruhé a jejich náskok před jedenáctými Bohemians se smrskl na tři body. „Musíme se zase vrátit k poctivé hře, která nás zdobila. Momentálně mi přijde, že si jdeme akorát zahrát fotbal a že se nemůže nic stát. Jako bychom byli furt v karanténě a sezonu chtěli nějak dohrát," mrzí kouče Českých Budějovic, jehož tým čeká ve středu další důležitý duel v boji o desítku. Na Střeleckém ostrově vyzve desátou Olomouc, která na Dynamo ztrácí tři body.

Reklama

Související témata: