Nádor číslo 185/2020

Featured Image

Čau Lidi. Jednou jste poddaní proradného darebného StBáka, tak musíte lecos zkousnout. Zejména, když je henten nakažlivej čínskej šmejd. Tentokráte je to zákon, vy hovada, abyste se měli čím řídit a nedloubali se v nose. Zákon číslo 185/2020. Obzvlášť vypečený zákon. Tahle sračka nařídila klientům cestovních kanceláří, těmto v době krize a toho času 3% inflace půjčit bezúročně peníze. A to na základě smluv, uzavřených před vznikem tohoto legislativního svinstva.


Zákon č.185/2020 je hluboce amorální, když nutí občany půjčovat své peníze soukromým firmám. To, že je tomu tak v době inflace a že to půjčování je bezúročné je jen takový bonus. Takhle si vláda představuje pomoc podnikatelům? Nemáme půjčit ještě těm Smart Wings?

Zákon č.185/2020 je protiústavní, neboť mění zpětně podmínky smluv, je retroaktivní a porušuje tím základy práva, platné a nezpochybněné od dob římské říše. (Pokud by to někoho zajímalo, prodejné mrzké děvky z ODS hlasovaly pro. Tolik k pravicové ODS).

Všeobecně pro tento zákon v rozporu se základy práva i ústavou České republiky hlasovalo 74 prodejných kurev v PSPČR. Z cizího krev neteče vy zmrdi!

Dlužno dodat, že tento zprasek z dílny prodejných mrzkých děvek dává cestovkám možnost, vám vaše prachy na rok sebrat. Ale dává jim i možnost se chovat slušně a na tohle svinstvo se vysrat, potažmo Vám dát na vybranou. „když nám necháte svoje prachy, tak nezkrachujeme a vy z toho budete mít to a to.“ To znamená, že tento legislativní zprasek dává příležitost, ale zlodějem je cestovka sama. To je důležité si uvědomit.

Být klientem CK obecně není nic moc. Sám dávám přednost vlastnímu zajištění. Ale někdy (v mém případě podruhé v životě) se to sejde tak, že vyvézt rodinku k moři je všeobecně nejsnažší a nejlevnější prostřednictvím některé z této inštitucí. Většinou to znamená horší ubytování a o něco horší služby než, když si to člověk zajišťuje sám. Tomu ale odpovídá i cena. Pro někoho to smysl má, pro někoho ne, pro někoho občas. Chování cestovních kanceláří dnes, kdy se v podstatě vrhli na možnost legálně klienty okrást, je pro mne ovšem zcela jistě definitivně poslední zkušenost s touhle sebrankou sráčů.

Bohužel sám jsem klientem CK, která tomu celému nasadila korunu. Zmrdi z CK Alexandria už v průběhu „Wuchanské pandemie“ rozeslali klientům mejl „rozhodujte se bez rizika“ (a totožný text publikovali na svém webu, FaceBooku a snad i v novinách), kde jim sdělují následující:
„Případné zrušení zájezdu z důvodu karantény nebo jiného bezpečnostního opatření se řídí platnými zákony, Alexandria tedy zruší Smlouvu o zájezdu a nabídne Vám možnost vrácení peněz za zrušený zájezd či možnost rozhodnout se, že si chci svůj zájezd odložit na rok 2021 a získat 125% hodnoty zaplacené částky (za stejně výhodných podmínek, jako je uvedeno výše ve variantě a).“

Aby v okamžiku, kdy klient zacvaká smluvenou platbu, okamžitě vytasili Burešův protiústavní zákon č. 185/220 Sb. a těm, kterým deklarovali vrácení peněz (nad běžné smluvní ujednání, nad legislativu NOZ) se vysmáli do ksichtu. Tím mě ovšem rozžhavili do běla. Protože dané slovo, je u mne víc než smlouva, víc než zákon. A na hrubý pytel  hrubá záplata.

Proto, najde-li se mezi p.t. ctěným obecenstvem nějaký klient této CK, který tuto deklaraci také obdržel a který stejně jako já, nemá rád, když se nedodržují dohody, nechť se mi ozve za účelem společné žaloby. Zákon č. 185/2020 Sb. zcela jistě porušuje ústavu ČR, zcela jistě odporuje dobrým mravům, ale navíc, podle názoru mého právního poradce, se v žádném případě nemůže vztahovat na slib písemně daný nad rámce smlouvy a NOZ.

Zkrátka v právním státě zcela jasná situace, kdy musíme vyhrát u občansko-právního sporu i ústavního soudu. Jenže v právním státě my nejsem (tam by totiž podobný zákon nikdy nevznikl, leč kdyby přeci, nikdo by se jej neodvážil použít). Proto je lépe postupovat společně. A CK Alexandria, která si vlastními zárukami vytírá řiť a bez skrupulí obírá zákazníky, si zaslouží dostat po čuni.


31.05.2020 Dědek

12345 (142x známkováno, průměr: 1,44 z 5)
7 432x přečteno
Updatováno: 31.5.2020 — 21:35
D-FENS © 2017