Julie Caplinová – Pláž v Chorvatsku

Jedu dál na vlně romantiky a tentokráte jsem se příhodně přestěhovala do Chorvatska, které mám opravdu moc ráda. Byla jsem tam sice jen jednou, ale byla to krásná dovolená a taková plavba na lodi jako proběhla v knize by se mi moc líbila.

Jsem ráda, že autorka volně na své knihy navazuje. Hlavní hrdinkou této knihy je Maddie, která v minulém díle Cukrárna v Paříži vystupovala jako malířka a pomohla kamarádce Nině zvelebit cukrárnu. Maddie má velmi nízké sebevědomí a myslí si, že moc neumí malovat, i když umění studovala v Paříži a miluje ho. Neví si rady, co má dělat. Proto přivítá a s radostí se ujme brigády na jachtě, kde bude po dva týdny vařit a uklízet lidem, kteří si jachtu najali. Je to bohatý podnikatel s přítelkyní, její kamarádkou modelkou Tarou a jejím přítelem Nickem. Nick je bratr Niny. Maddy přepodkládá, že ji Nick bude na první pohled sympatický a na lodi to bude na pohodu. Ale to se trochu spletla. Nick chce zapůsobit na Taru a hraje si na někoho lepšího. Naštěstí ho to brzy přejde a poznává, že Maddy je moc fajn kamarádka. A nejen to. Ale Tara je úlisná, vychytralá a zákeřná, takže mu to trochu zavaří. Jestli Nick pozná se kterou ženskou je snadnější a pohodovější žití si už přečtěte sami.

Maddy mi byla velmi sympatická. Uvědomuje si své fyzické nedostatky, ale dokáže je brát s nadhledem a humorem. Nepoloží se před nějakými bezduchými modelkami a stojí si za svým. Neponižuje se, ani nepovyšuje. Nádherně je zde vykreslené pobřeží Chorvatska, kdy jachta pluje od jednoho ostrova k druhému.

Celkově kniha navozuje letní atmosféru. Romantika je zde jemná a spíše jsou zde rozebírány vztahy na jachtě. Kniha se moc dobře četla a já ji moc ráda doporučuji.

 

Hodnocení: 80%

 

Více infa: https://www.grada.cz/plaz-v-chorvatsku-11489/

 

Foto: Nakladatelství Grada, Cosmopolis