Hlavní obsah

Gól do hitparády! Klokan Schumi zářil: Přišel čas ukázat, co ve mně je

Praha

Na nedělní souboj se vyspal báječně a po jeho skončení rozdával zářivé úsměvy. Till Schumacher režíroval výhru pražských Bohemians nad Českými Budějovicemi. Precizním pasem v závěru první půle vybídl ke skórování Vodháněla, ještě předtím však úžasnou ranou z první pod břevno otevřel střelecký účet.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Till Schumacher a Kamil Vacek, oba z Bohemians, a Patrik Brandner z Dynama během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

„Chtěl jsem míč poslat po zemi na zadní tyč, ale trefil jsem ho trochu shora, takže balon poskočil... Nevím, jestli jsem dal někdy hezčí gól. Možná v tréninku, ale v zápase ne, moc jich nedávám. Nebyl to ale jenom můj gól, především jsem dostal výborný balon od Bartka, který má padesát procent zásluh," vyzdvihl zkušeného parťáka.

Německý bek se prohání po českých trávnících už dva a půl roku, před příchodem do Ďolíčku kopal i za Jihlavu, z premiérového zásahu v lize se však těšil až ve svém 33 utkání.

„Musel jsem si na něj počkat fakt dlouho, ale doufám, že příští týden přidám další. Jsem sice obránce, ale góly střílím rád. Akorát škoda, že tu nebyli fanoušci, takže jsem gól musel oslavit sám," litoval někdejší zadák Borussie Dortmund.

Podporu hrstky příznivců v ochozech ovšem vnímal, část z nich také sledovala duel přes zídku naproti hlavní tribuně. Ti všichni pak odcházeli domů dobře naladění. Klokani zvládli i druhé utkání po resuscitaci nejvyšší soutěže, po Teplicích zlomili i Jihočechy, byť Dynamo navzdory vyloučení Sivoka po přestávce mohutně dotahovalo.

„Prvních šedesát minut jsme hráli velmi dobře, kdybychom nepolevili v koncentraci, mohli jsme těch branek nakonec dát i čtyři nebo pět. Byli jsme pak trochu líní, klidní, nedokázali jsme soupeře dostat pod tlak. Budějovice sice hrály skoro celý druhý poločas v deseti, ale na trávníku to nebylo vůbec znát," přiznal krajní obránce Bohemians, jenž se pod trenérem Klusáčkem zabydluje v základní sestavě. Na jaře v ní nechyběl ani jednou.

„Je to hráč, který má slušné obě fáze hry, tedy defenzivu i ofenzivu. Je pohyblivej, potřebuje akorát, aby měl zdravé sebevědomí," chrlí chválu na adresu 22letého fotbalisty trenér Klokanů. Spolupráci ostatně velebí i Schumacher, jemuž se léta přezdívá Schumi.

„Sedli jsme si. Hodně spolu mluvíme a mám pocit, že se mu můj styl hry zamlouvá. Cítím se takový volný. Předtím to pro mě bylo těžké. Tlačil jsem na dveře a teď mám dojem, že jsem je rozrazil. Přišel čas ukázat, co ve mně je," říká.

Reklama