bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Jágrův druhý Stanley Cup a Gretzkyho velký večer

1. června 2020, 8:00

Vojtěch Balon

V rámci našeho pravidelného seriálu Tento den v historii se tentokrát podíváme do let 1992 a 1993.

1992: V úvodu své kariéry se Jaromír Jágr dvakrát v řadě radoval ze zisku Stanleyova poháru. K jeho druhé radosti došlo právě 1. června 1992, kdy Pittsburgh Penguins zvítězili 6:5 na Chicago Stadium a porazili Blackhawks 4:0 na zápasy. Jednalo se o rekordní 11. výhru Pens v řadě ve vyřazovacích bojích.

Vítězný gól tehdy obstaral Ron Francis, Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off si podruhé v řadě odnesl Mario Lemieux, jenž při vítězném tažení Pittsburghu nasbíral 34 bodů v 15 zápasech.


1993: Do třetice už se Penguins do finále bojů o Stanleyův pohár neprobojovali, mezi nejlepší dva týmy NHL v roce 1993 proklouzli hokejisté Montrealu a Los Angeles. Prvního června byl na programu úvodní zápas série, který ovládli Kings 4:1. Hlavní roli sehrál legendární Wayne Gretzky, který na první tři góly Los Angeles přihrál a ten čtvrtý sám do prázdné branky vstřelil. Jednalo se o historicky první výhru kalifornského klubu ve finále play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.