Je půjčka před výplatou dobře řešení?

01.06.2020 | , Dotfox
Komerční sdělení


Platit složenky a účty je naší nemilou povinností, obvykle už ale víme, kolik za ten měsíc na pravidelné výdaje padne, a tak si fixní částku vždy zavčasu odložíme bokem. Problém může nastat, vzniknou-li nečekané výdaje. Ty je nutné financovat železnou rezervou, pomocí od rodiny nebo rychlou půjčkou před výplatou. Je ale poslední zmiňovaná možnost zodpovědným řešením?

Ke krátkodobým půjčkám od nebankovních společností se uchyluje čím dál více lidí a rozhodně se nejedná pouze o chronické dlužníky. Drobné půjčky jsou totiž poměrně snadným řešením, jak překlenout nenadálý nedostatek financí.

Jednoduchá žádost vám zajistí až 10 000 Kč

Rychlé nebankovní půjčky se vyznačují především svou jednoduchostí, lze je snadno získat na internetu, díky čemuž se kvůli vyřízení nemusíte vzdávat pohodlí svého domova. Poskytovatelé navíc obvykle disponují jednoduchými webovými stránkami, které jsou velmi intuitivní, obavy z toho, že byste online žádost nezvládli vyplnit a poslat, nejsou na místě. 

Půjčit si lze pár tisíc korun, maximálně pak 10 000 Kč, s dobou splatností zhruba jeden měsíc. Vše se zdá zalité sluncem, avšak otázkou zůstává: „Je tento typ úvěru vhodný pro každého?“ Jasná odpověď bohužel neexistuje, poskytovatelé mají svá pravidla a proces schvalování je tak pouze v jejich režii. I přestože se nebankovní společnosti snaží vyjít vstříc, co nejvíce žadatelům, nikdy nejdou proti zdi a neriskují platební neschopnost klienta.

Peníze ihned a na cokoliv, stačí jen splnit základní podmínky

Pokud patříte mezi ty šťastnější a půjčka před výplatou je po schválení vaše, pak se nemusíte obávat, že byste na peníze museli čekat další celý měsíc. Snadné a rychlé je nejen podání žádosti, ale i její schválení a následné čerpání peněz. Navíc výhodou těchto drobných úvěrů je, že jimi můžete financovat cokoliv a že není nutné poskytovateli dokládat, za co jste peníze utratili. 

Avšak pozor, bez několika málo formalit se ani malé půjčky online neobejdou, většina nebankovních společností po vás bude vyžadovat:

  • řádně vyplněnou žádost, kterou najdete na stránkách poskytovatele,
  • oskenované doklady totožnosti,
  • číslo bankovního účtu,
  • e-mailovou adresu,
  • číslo mobilního telefonu.

A co doložení příjmů? 

Zatímco v bance se bez doložení příjmů neobejdete, u nebankovních společností a především u drobných krátkodobých úvěrů dokládání příjmů není vždy povinností, což ocení například senioři, ženy na mateřské nebo nezaměstnaní. Tuto podmínku si ale zavčasu ověřte, to, co platí u jednoho poskytovatele, nemusí vždy platit i u druhého.

Některé společnosti navíc nabízí novým zákazníkům první půjčku zdarma, ta se nejenže obejde bez dokládání příjmů, ale zároveň i bez úroků a poplatků. Jedná se o velmi zajímavou příležitost, jak bezúročně překlenout nenadálé finanční potíže.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení