Nové venkovní koupaliště v Ústí nad Labem: Zaplavete si tam jen za přísných hygienických podmínek

Koupaliště v Ústí nad Labem

Po téměř šesti letech se v Ústí nad Labem v části Klíše otevírá nové venkovní koupaliště. Navzdory koronavirové epidemii se magistrát rozhodl investici za více než 110 milionů korun dokončit a už dnes si tam mohou zaplavat první návštěvníci. Samozřejmě za přísných hygienických podmínek.

Areál koupaliště se kvůli havarijnímu stavu bazénů zavřel v roce 2014. Jeho oprava vyšla na 112 milionů korun. Původně se měl otevřít v březnu, termín se ale posunul kvůli dokončení oprav vadné bazénové technologie a potrubí. „Doplňovala se tady závlaha, doplňovala se pítka, řešila se technologie, která zabezpečuje samostatná čerpadla, zařízení, potrubí,“ uvedla členka hnutí UFO Věra Nechybová.

Koupaliště se otevře v pondělí ve 14 hodin. Kromě lákadel jako velké skluzavky, masážní lavice nebo vířivky ale čekají na návštěvníky i hygienická opatření. Na všech provozovnách jsou vyhovující vzorky bazénových vod. Situaci kolem koronaviru berou podle slov Davida Zicha, zodpovědného vedoucího za bazény a koupaliště, provozovatelé samozřejmě velice vážně. Na strategicky důležitých místech se instalovaly i zásobníky s dezinfekcí.

Přímo u řeky Labe v Ústí nad Labem se v úterý otevře také, poprvé v tomto roce, termální koupaliště. Otevřeno bude mít každý den od devíti hodin ráno do osmi hodin do večera. A právě tam, stejně jako na dalších koupalištích po celé republice, platí, že lidé se po areálu musí pohybovat pouze s rouškou. Na dece nebo při koupání ji mohou mít sundanou.

Tagy: