Tenisové bitvy: smeče, loby i vtipné hlášky

Foto: Jan Mahoráček
ZLÍN/STARÉ MĚSTO - Elitní amatérští tenisté na Zlínsku a Uherskohradišťsku se mají co ohánět. Sezóna jejich oblíbeného sportu je v plném proudu. Jen o uplynulém víkendu se vždy hodně přes třicet "nadržených" hráčů představilo ve Zlín a ve Starém Městě.

Protože jde o setkání lidí, kteří mají tenis jako svého velkého koníčka, není od věci všimnout si „nadhledových“ názorů organizátorů.

Ve Zlíně pořádali přebor Tenisového klubu, v jehož čele stojí Jan Macharáček.“Účast byla velice pestrá, měli jsme sedmnáct deblových dvojic, mohu říct, že jsem se opravdu nezastavil. Rozhodně nejde o nějaké přátelské pinkání na společenské bázi. Kdepak, máme mezi zvolna stárnoucími členy bojovníky, kteří nevzdají jediný míček. Proto se hraje naplno a na nějaké šprýmy dojde až při závěrečném posezení. Řekl bych, že jde o setrvalý stav, nikdo nechce prohrát, vypadnout, je to prostě boj a zase boj,“ překvapuje laiky předseda Macharáček.

„Na hlášky nás užije, je jich spousta, vyplývají z emočního nasazení. Moc se mi líbilo třeba to, když jeden z kamarádů volal, že hraje jak Bulhar v kukuřici,“ komentuje stejně líté boje ve Starém Městě organizátor turnajů se značkou Tekuza Karel Zálešák. Podle jeho slov jsou právě podobné bonmoty kořením nesmiřitelných zápolení.

„Já na dvorci vždycky omládnu o deset let,“ přidává svůj pohled na věc třeba hokejový trenér Zdeněk Venera, jinak ovšem známý svým nasazením a urputností.

„Jedu vždycky naplno, zatnu se a bojuji, co to jde,“ dodává jeho fotbalový kolega Bohumil Páník.

Inu, rekreační sport není vždy rekreací.

A ještě výsledky. Turnaj singlistů Tekuza Hard ve Starém Městě vyhrál Zlíňan Martin Marušák. Klubový přebor ve Zlíně se stal cennou kořistí dvojice Maršálek – Brímus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x