Prostreno.cz

Konzumací správných potravin se zbavíte břišního tuku

Útlý pas a ploché břicho patří k ideálům krásy. Chcete jedno i druhé? Pak se musíte snažit nejen v posilovně. Tušili jste, že k potravinám, které spalují tuk v této problematické oblasti, patří grapefruit nebo fazole?

Tuk okolo břicha, který je tak tvrdohlavý, rozhodně nepůsobí atraktivně. Navíc je zdraví nebezpečný. Vědci ho spojují s cukrovkou i srdečními chorobami. Jak mu zamávat na rozloučenou? Posilujte střed těla, tvarujte problematické partie, nezapomínejte ani na vytrvalostní aerobní pohyb a hlavně správně jezte. Co? Tyhle potraviny vás abdominálního tuku zbaví!  

Ryby

Ryby jsou velkým zdrojem bílkovin a omega-3 mastných kyselin. O bílkovinách je známo, že pomáhají budovat svaly, omega-3 mastné kyseliny zase snižují zánět v těle, zvyšují rychlost metabolismu a udržují optimální tělesnou hmotnost. Tak schválně, kdy naposledy jste obědvali něco s ploutví? 

Ovoce

Ovoce je bohaté na vitaminy, minerály, vlákninu a antioxidanty. Dietní vláknina podporuje trávení, zvyšuje počet a rozmanitost dobrých střevních mikrobů, aktivuje metabolismus a pomáhá snižovat krevní tlak. Proto do svého jídelníčku zařaďte ceněné citrusové plody, převážně však grep. Jeho pravidelná konzumace výrazně snižuje hladinu cukru v krvi a zmírňuje uvolňování inzulinu. Na to tělo reaguje tak, že čerpá energii z uložených tuků. Na milost však vezměte i jablka, melouny, hrozny nebo jahody. Pochopitelně v omezeném množství. Kromě vitaminů a minerálů je totiž ovoce plné cukru.

Mandle

Mandle jsou zkrátka báječné. Když slupnete hrst, zasytíte se díky zdravému obsahu tuku a bílkovin. Jenže v mandlích sídlí i již uvedené omega-3 mastné kyseliny, jež kromě aktivace metabolismu zvyšují energii a nepřímo tak podporují chuť ke sportu. Díky nim se s vámi tukové bochánky na břiše brzy rozloučí.

Fazole a luštěniny

Fazole a luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vlákniny, vitaminů a minerálů, navíc s nízkou energetickou hodnotou. Jejich pravidelná konzumace může pomoci potlačit hlad, zabránit přejídání a ukládání tuku. Máte-li strach z nadýmání, tak konkrétně fazole vařte s majoránkou. Dost to pomáhá.

Zelená úroda

Špenát, zelí, řapíkatý celer, salátová okurka, růžičková kapusta nebo brokolice. Zelená zelenina je bohatá na vitaminy, minerály, antioxidanty a vlákninu. V překladu to znamená, že může redukovat břišní tuk zvýšením pocitu sytosti. Jdete do toho?

Mléčné výrobky

Mléčné výrobky s plným obsahem tuků se jedině doporučují, protože jsou plné živin a taktéž se starají o dlouhodobý pocit sytosti.  Vlastně platí, že ty skutečně dobré podporují dietní režim. Z tohoto důvodu se vyvarujte odtučněným variantám. Absence tuku je výrobci nahrazovaná cukrem a řídká konzistence odlehčených mléčných potravin se zachraňuje škrobem, který si s břišním tukem rozumí. Od toho pryč! A které další možnosti máte k dispozici? Kromě výše uvedených potravin k sexy břichu a pasu přispívají chia semínka, houby, maliny či třeba pikantní chilli papričky. Dejte jim šanci!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat