Hlavní obsah

Leicester sehraje přípravné zápasy, aby přivykl absenci diváků

Leicester

Fotbalisté Leicesteru si před obnovením sezony anglické ligy, které je naplánované na 17. června, zahrají doma přípravné zápasy, aby se připravili na absenci fanoušků. Britským médiím to řekl trenér Brendan Rodgers.

Foto: Svatopluk Samler - CEE Cup

Lukáš Hušek ještě v dresu Leicesteru (ilustrační foto)

Článek

"Budeme hrát na vlastním stadionu, takže si hráči vyzkouší a pochopí, jaké to bez diváků bude. Nemáme jinou možnost. Intenzita a odhodlání nebudou hráčům chybět. Přáli bychom si fanoušky na stadionu, ale bohužel na něm nebude ani jeden," prohlásil Rodgers.

Jeho týmu patřila před přerušením soutěže třetí příčka zajišťující start v Lize mistrů. "Máme cíl, o který se popereme. Fanoušci s námi sice nebudou na stadionu, ale tisíce z nich nás budou sledovat v televizi po celém světě. Máme vůči nim povinnost dát do toho všechno," uvedl někdejší kouč Swansea, Liverpoolu či Celticu Glasgow.

Premier League je kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušená od 13. března. Předtím se stihlo odehrát neúplných 29 kol z 38. Tabulku vede Liverpool s ohromným náskokem 25 bodů před obhájcem titulu Manchesterem City a ve zbývajících devíti zápasech mu stačí dvakrát vyhrát, aby se po 30 letech stal mistrem.

Jako první z velkých fotbalových soutěží v Evropě se 16. května vrátila německá bundesliga. Necelý týden před Premier League se fotbal rozehraje i ve Španělsku. Po rozehrání anglické ligy dojde k restartu také v Itálii.

Reklama

Související témata: