Aleš (40): Nehorázná drzost mé sousedky mě připravila o byt. Zatočil jsem s ní tak, že teď chodí kanály

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
muz 42
muz 42

Aleš a jeho sousedka spolu nikdy příliš dobře nevycházeli. Vzájemně si o sobě nemysleli nic pěkného a nijak se s tím netajili. Sousedka Pavlína však tiché spory dotáhla do nesnesitelných extrémů, a dokonce Aleše připravila o byt.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenáře. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna.

Když jsem ji potkal na chodbě, ani jsem se neobtěžoval ji pozdravit. Ona by stejně nekvákla na pozdrav. V mých očích to byla namyšlená snobka, která se k lidem neuměla chovat. To, co udělala, ale překročilo veškeré meze.

Nemám rád lidi, kteří opovrhují ostatními. A ona je přesně taková

Nikdy jsem neměl rád lidi, kteří si mysleli, že jsou něco více. Sousedka Pavlína je toho jasným příkladem. K ostatním se chová, jako by nebyli nic a ona byla všechno. Její namyšlenost a způsob, jakým jedná s ostatními lidmi, byly důvodem, proč jsme si od samého začátku nesedli. Od první chvíle bylo jasné, že přátelé z nás rozhodně nebudou.

Dělala mi naschvály. A já jí je oplácel!

Netajil jsem se tím, že mi Pavlína ani trochu není po chuti. Naše nesympatie byly vzájemné a vyústily až v naschvály, které jsme si vzájemně dělali. Začala si ona! Třeba když mi ukradla poštu, já jí nacpal schránku letáky. Nebo když mi objela auto klíčem, já jsem zaplatil puberťákům, aby jí celý týden chodili v noci zvonit na zvonek.

Připravila mě o byt. To neměla dělat

Pavlína svoji snahu se na mě povýšit a nějakým způsobem se mi pomstít, dotáhla tak daleko, že jsem kvůli ní přišel o byt. Využila totiž svých předností, aby svedla majitele bytu, který mi ho pronajímal. Aniž bych to čekal, najednou jsem měl na stole výpověď z nájmu, se kterou jsem nepočítal. Musel jsem se vystěhovat a najít si rychle něco jiného. Jen proto, že mu vlezla do postele.

Nemohl jsem to nechat jen tak

Ztráta bytu mě strašně naštvala. Vyhovoval mi jak cenou, tak rozlohou i lokalitou. Rozhodně jsem neměl v plánu se odtamtud stěhovat. Pavlína se ale postarala o to, že mě majitel vyhodil. Vytočilo mě to doběla. Nemohl jsem to nechat jen tak. Chtěl jsem se Pavlíně pomstít, ale nestačilo mi jen zvonění na zvonek uprostřed noci nebo letáky ve schránce. Tohle chtělo něco víc!

Kvůli mně se teď stydí chodit mezi lidi

Napadlo mě využít mého kamaráda Romana, který je pro každou špatnost. Poprosil jsem ho, aby se k Pavlíně nějak dostal a udělal mi pár fotek. Asi nemusím vysvětlovat, že na fotkách byla Pavlína v nelichotivých situacích. Pak jsem ty fotografie v několika provedeních během noci vylepil nejen v celém našem paneláku, ale nastrkal jsem je do schránek všem lidem na sídlišti.

Přál bych vám vidět obličej Pavlíny, když ráno vyšla ze svého bytu a všude visely její fotografie, na kterých byla nahá. Díky mně se teď stydí chodit mezi lidi, protože si na ni ukazují prstem.

Autor: Nikol Kolomazníková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články