Pečené karbanátky se zelím, které si můžete dopřát i při dietě

Pečené karbanátky se zelím, které si můžete dopřát i při dietě Zdroj: Shutterstock.com

Karbanátky jsou u nás velmi oblíbeným jídlem, které však nepatří k těm nejzdravějším. Jestliže se této pochoutky nechcete vzdát, ale snažíte se omezit tučná jídla, vyzkoušejte jejich lehčí variantu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Mleté kuřecí maso 600 g
Tvaroh 80 g
Kopr 1 balení
Bílé zelí 200 g
Vejce 1 ks
Česnek (koření) 1 lžička
Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1.

Mleté maso dochuťte solí a pepřem.

2.

Následně přidejte vejce, nasekaný kopr a popřípadě můžete přidat bylinky dle vaší chuti.

3.

Poté přidejte nakrájené zelí a tuto směs smíchejte s tvarohem.

4.

Ze vzniklé směsi následně tvarujte menší kuličky, které pečte přibližně 30 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

5.

Karbanátky můžete podávat samotné či s bramborami.

Autor:
Publikováno: 1. 6. 2020 12:21 Nahlásit obsah