Středa , 24. 04. 2024

Jiří

Otevřete brány, přijíždí polyamorie aneb souhlasíte s tímto způsobem života?

Taky se někdy cítíte ve svém vztahu jako ve vězení? A kdo vlastně řekl, že je nutné žít ve svazku jednoho muže a jedné ženy?
polyamorie
Polyamorie otevírá brány volné lásce. Líbí se vám tento styl?

01. 06. 2020

K čemu tento svazek vede, a jak ho polyamorie dokáže uzdravit? Jdeme se podívat na jeden z mnoha nových pohledů na lidské soužití.

Současný model jako potřeba lidi zotročit

Proslýchá se, že současný model svazku mezi jedním mužem a jednou ženou vznikl někdy během temného středověku, kdy bylo nutno lidi zotročit, aby se nebouřili svým pánům. Byl vynalezen důmyslný systém, který s původními myšlenkami křesťanství neměl nic společného. Vynalezla se vina, boží trest, a velmi sebemrskačské myšlenky.

Takže jestli někdy přemýšlíte o tom, že byste si uměli představit žít po boku někoho jiného než vašeho partnera, bu bu bu! Satan se přeci dívá! Vaše mysl přijala společností nastavený názor, který někdo před mnoha lety vymyslel.

Co představuje pojem polyamorie

Tento pojem v nás možná i díky vlivu médií, kde se neustále objevoval český miliardář Janeček jako vyznavač polyamorie, má nahořklou příchuť. Pravda, nejlepší reklamu polyamorii rozhodně neudělal. Ale je dobré si ujasnit, že tento koncept není představou o tom, že si můžete sexovat s kdekým, a je to strašně cool a ok. Polyamorie je něco naprosto jiného.

Jedná se totiž o životní styl nebo životní filozofii, ve které je otevřeně přiznáno, že lze být ve vztahu s několika lidmi současně. Je to svoboda založená na vzájemné upřímnosti, četnosti a seberealizaci. Takže s tím, že velké množství lidí v naší společnosti si za zády zahýbají a hledají jiné partnery, to nemá naprosto nic společného.

Polyamorie věří, že je možné žít a být emočně spojen ve vztahu s několika lidmi současně.

polygamie
Milostný vztah s několika lidmi současně. To je filozofie takzvané polyamorie.

Lék na nevěru a trápení ve vztahu?

Tento koncept lidského soužití klade na první místo čestnost a upřímnost. Asi těžko se budete cítit čestně a upřímně, když máte hlavu plnou jiného člověka, než je váš partner. Polyamorie tyto emoce připouští. V souladu s tímto principem by se neměl člověk za takovéto myšlenky vinit, ale otevřeně o nich hovořit se svým partnerem. Rozhodně se neschvaluje pouštět se do nových vztahů za zády partnera.

K TÉMATU  27 důvodů, proč se s vámi muž stejně nakonec rozejde

Mnoho lidí po celém světě již žije v souladu s těmito pravidly. Možná i existence světové pandemie nyní nabízí zamyšlení se nad společenskými normami, které nám jsou po staletí předkládány.

Proč je vlastně vymysleli? A hodí se ještě do dnešní společnosti? Jste spokojeni s tím, že se vaši známí pouštějí do románků, a vy jim při tom ještě musíte krýt záda? Co takhle zkusit otevřeně připustit, že mi současný vztah nestačí, a jít s pravdou ven.

Je možné nové pojetí vztahů uvést v praxi?

Lidé jsou zvyklí žít podle určitých stereotypů, nad jejichž pravdivostí nebo užitečností se nezamýšlejí. Těžko společnost přijímá novinky. Podobně tomu bylo se zkracováním sukní. S tím, že ženy začaly smět volit, nebo chodit do práce. Nebo s tím, že přišla elektrická energie. I v té době se našli lidé, kteří nový koncept odsuzovali a volali na jejich uživatele boží trest. Bůh ale přeci nemá v plánu nikoho trestat. Už v Bibli se píše, že člověk má na zemi úkol – a tím je rozkvést.

Pokud si tedy nový koncept vezmete za svůj, klidně. Důležité je žít v souladu sám se sebou, pak vám budou ohlasy jiných lidé zcela lhostejné. Podle tohoto konceptu dokonce žijí i celé rodiny. Pokud vám polyamorie neříká vůbec nic, je to naprosto v pořádku. Důležité přeci je, že žijete šťastný život.

Polyamorie je koncept nemonogamního soužití, ve kterém je kladen důraz na upřímnost a čest každého člověka. Stoupenci polyamorie žijí ve více vztazích, a to za vzájemného souhlasu všech zúčastněných.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ulevte si od nepříjemných pocitů a vzpomínek a vyřešte své milenecké vztahy. Jak na to, ulevit své psychice začít s čistým štítem?

Rande se šéfem: možná flirt, možná láska. Každopádně je to rizikový vztah

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jsem vdaná už třicet let – za tu domu jsme si toho s manželem zažili hodně, ale vždy jsme byli tím spokojeným a harmonickým párem, prostě dva lidé, kteří k sobě patří. Kamarádky se mě často ptaly, jak to děláme a zda už někdy došlo i k nevěře.
Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.
Každý, kdo se chystá koupit nové auto, má v podstatě čtyři možnosti. Kromě možnosti okamžitého vyplacení celé částky, se nabízí varianta jako klasický leasing, půjčka od banky nebo nebankovního subjektu, či stále oblíbenější operativní leasing. Každá z variant má svá pro a proti. 
Užijte si sport i jiné formy aktivní relaxace v celkové fyzické kondici díky doplňkům stravy na podporu svalů a kloubů. Zasoutěžit si o ně můžete právě teď!
Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.
Život nám někdy nachystá skutečně těžko předvídatelné situace. Pojďte se s námi pobavit příběhy, o které se s námi podělily naše čtenářky. Humorné situace, ve kterých uvidíte pány tvorstva jako skutečně velká nemehla. Člověk se někdy těm lesbičkám opravdu nediví, když natrefí na toto…
Trávíte v posilovně každou volnou chvíli? Tak trochu „flákáte“ pravidelné kontroly u zubaře? Pokud navíc často ponocujete, své šance na otěhotnění dramaticky snižujete. Jak s tím vším souvisí televizní ovladač?
V letošní sezóně budou absolutním hitem dámské lodičky v koženém provedení. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně a netušíte, proč a jakým způsobem je zakomponovat do svého outfitu, nevadí. My vám to totiž na následujících řádcích prozradíme. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi!
Chystáte se na dovolenou na druhý konec světa a čeká vás dlouhý let? V tom případě se na něj musíte dobře připravit. Pokud tedy nepatříte mezi šťastlivce, kteří každý let bez problémů prospí.

Výběr článků

Mnoho mužů i žen od pěstování masožravek odradí to, že jsou náročné na péči a je nutné je pravidelně krmit. To však není pravda. Masožravá rostlina nepotřebuje nic víc než jiná obyčejná pokojová rostlina.
Chcete zvětšit prostor v bytě? Snadno toho docílíte pomocí obrazové tapety! Můžete si vybrat z nabídky firem, nebo si nechat natisknout svůj vlastní motiv, který vás napadne. Fototapety doladí interiér přesně podle vašeho vkusu. Koukněte se, jak to může vypadat.
Pod pojmem detox si nepředstavujte plán na zhubnutí. Mělo by jít spíš o odlehčení po období, kdy jste hřešily a pochutnávaly si na potravinách, které nejsou pro tělo ideální. Čekat na jaro nemusíte. Detox můžete spustit kdykoli. Jen je potřeba přizpůsobit výběr potravin ročnímu období.

Nepřehlédněte

Pomyslný svět magie, kouzel a nadpřirozena sám o sobě vzbuzuje napětí a zvídavost. Co se vlastně vše dá představit pod pojem černá magie? Obecně se dá říci, že černá magie v podobě nadpřirozených sil a čar byla používána k ďábelským a nekalým činům, kdy vykonavatel z nich měl prospěch a ve většině případů u toho zároveň ublížil druhé straně.
Ženy v České republice otálejí s těhotenstvím stále častěji. Průměrný věk prvorodičky se zvyšuje a během několika posledních let překročil hranici třiceti let. Lékaři před tímto trendem pravidelně varují a upozorňují, že i na reprodukční kliniky vyráží ženy až v příliš vysokém věku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek