Modernizace čistírny ve společnosti Deza mezi nejvýznamnějšími investicemi Agrofertu

blank

Konsolidovaný zisk holdingu Agrofert loni meziročně vzrostl na téměř trojnásobek, na 4,48 miliardy korun proti předloňským 1,67 miliardy korun. Konsolidované tržby vzrostly o 4,54 miliardy na 162 miliard korun. O výsledcích informoval mluvčí koncernu Agrofert Karel Hanzelka.

Jako hlavní loňské investice označil ekologizaci energetiky ve firmě Synthesia a modernizaci biologické čistírny odpadních vod ve společnosti Deza. Akce za několik set milionů přinese další zvýšení čistoty vypouštěné vody do řeky Bečvy. Spotřebu vody firma monitoruje kontinuálním měřením průtoku na každém významném vodovodním potrubí.

„Z povahy chemických výrob je spotřeba vody spíše vázána na provozování, nebo neprovozování dané výrobní jednotky v určitém časovém intervalu. Dalo by se říct, že spotřeba vody je během celého roku ustálená a k jednotlivým výkyvům dochází pouze při odstávkách jednotlivých výrobních provozů,“ vysvětlil v roce 2018 pro vodarenstvi.cz Hanzelka.

DEZA má více než stodvacetiletou tradici a sídlí ve Valašském Meziříčí. Společnost je výrobcem aromatických uhlovodíků a dalších chemických látek. Patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu.

Scroll to Top