Velké změny Prahy

Debaty, přednášky a akce o rozvoji měst, CAMP opět ožívá

Centrum architektury a městského plánování v Praze přináší první týden v červnu řadu inspirativních setkání. Zúčastněte se debat, přednášek a křtů publikací o rozvoji měst.

O novém stavebním zákoně s ministryní

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová bude v pondělí 1. června od 18 hodin v CAMPu poprvé mluvit o finální podobě zákona s těmi, kteří ovlivňují podobu a rozvoj měst. Zúčastněte se debaty ministryně s Petrem Hlaváčkem, Michalem Sedláčkem, Janem Kaslem, Radkem Mátlem, Radimem Passerem, Jiřím Kovandou a Michalem Vackem.

Křest knihy: Veřejný prostor

Projekty realizované v Praze během prvních pěti let existence Kanceláře veřejného prostoru shrnuje publikace „Veřejný prostor“. Křest knihy, který proběhne v úterý 2. června od 19 hodin, bude zároveň nahlédnutím do vývoje projektů, jako je například okolí Národního muzea nebo sídliště Vybíralova, ale i nově připravovaných projektů.

Křest: Manuál pro kultivovanou Prahu

Jak vyléčit chronickou nemoc, kterou trpí většina českých měst? V rámci křestu, který se koná ve středu 3. června od 19. hod. bude představen Manuál pro kultivovanou Prahu: návod pro reklamní označování provozoven v centru a dále proběhne širší diskuse.

Jaké další postupy se v úsilí o omezení vizuálního smogu osvědčily? Jaká je role politiků, podnikatelů, grafických designérů a veřejnosti? Diskuse se zúčastní autorka Manuálu dobré praxe reklamy v MČ Brno střed Veronika R. Nováková, Václav Cinádr, aktivista z iniciativy Vizuální smog v Plzni, právnička Anna M. Hanušová, aktivista Zdeněk Jahn z iniciativy Přidej se a strhni to a Kristýna Drápalová, autorka Manuálu pro kultivovanou Prahu.

Přednáška: Severská cesta: Opaform

Opaform Tubakuba
Opaform Tubakuba |

Norské studio Opaform se věnuje prozkoumávání možností materiálů, stavebních postupů i procesů navrhování. Jejich návrhy jsou založeny na pozorování interakce lidí v prostoru a na filozofii, že architektura je naučená velkolepá hra. Kancelář vede projekt „Design & Build“, jehož výsledkem je stavba malých architektonických intervencí. On-line přednášku, která proběhne ve čtvrtek 4. června v 19:30 hod., pořádá spolek KRUH.

Všechny akce lze sledovat na platformě CAMPuj.online a na facebooku CAMPu.

Text: RED

Foto: CAMP a Kruh