InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Grafický kurz - suchá jehla

    sobota 25.5 10:00 - Výtvarný ateliér Objev, Rudolfovská 1, 37000 České Budějovice

  • LÉtání víTA Salsa + Bachata party

    sobota 25.5 18:00 - Beach Park České Budějovice, u sportovní haly

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevští florbalisté Došwihu budou hrát celostátní soutěž mužů – divizi

MILEVSKO – Muži FBC Došwich Milevsko se minulou sezonou v jihočeské lize doslova protrápili. Díky reorganizaci soutěží se ale přesto posunuli do nejvyšší krajské soutěže regionální ligy a přišel zlom. Muži pod vedením trenéra Jaromíra Hrůzy proplouvali vyšší soutěží jako nůž máslem a před ukončením sezony z důvodu koronavirové přestávky byli na první místě tabulky. Hrůzova družina se tak nakonec posouvá poprvé v historii mužského florbalu v Milevsku do celostátní soutěže. V příští sezoně bude hrát divizi. Tým od nové sezony povede jako hlavní kouč Lukáš Dolejš, jeho nový asistent Jaromír Hrůza se ve středečních Milevských novinách ohlédne za nedávno ukončenou úspěšnou sezonou.


Kde hledat příčiny takové proměny oproti minulé sezoně?
Je pravda, že minulá sezona v jihočeské lize na sebe nabalila všechnu smůlu a my jsme si to opravdu, jak se říká, vyžrali až do dna. Sám jsem nezažil nic horšího než to, že více jak polovinu zápasů v sezoně prohraješ o gól, navíc většinou z otočky v posledních pěti minutách zápasu. Po sezoně z vyhodnocení vzešly jasné body, že hra tak špatná nebyla, občas nám chyběla fyzička a především psychika a nehrající trenér, který tým řídí, ačkoliv se to zrovna v nižších soutěžích neděje tak často. Už v přípravě během léta jsme si ověřili, že tyto kroky jsou správné. Nechci říct, že je to pouze trenérem, ale už od prvních zápasů to mělo velký vliv na celkové fungování týmu a jeho taktiku. Kluci hráli dobrý florbal, což se společně odrazilo na uplynulé sezoně.

Neměl jste přesto trochu obavy, aby hráči svou kvalitou na ještě vyšší soutěž stačili?
Samozřejmě, že to byl jistý závazek, protože rýpálků a nepřejících lidí bylo hodně. Však to znáte, poslouchali jsme i takové řeči, že...

Celý rozhovor naleznete ve středečním tisku!

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • sportovec 

    Reagovat

     

    Sport bez tradice, hrozně navoněnej až hrůza!!!

    Vloženo 3.6.2020 22:02:12

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A pak sou v Milevsku kluby, co sport dělat neumí, tak se obrací jen na tu tradici...

      Vloženo 4.6.2020 11:44:04

  • Přední fanoušek 

    Reagovat

     

    Konečně první zastupitel města Milevska, který dokázal prosadit i proti vůli starosty Radosty opravu sportovní haly. Čest patří panu Dolejšovi. I divizi zpět vrátí do Milevska. Už se těším na krásné utkání a párek v jeho bufetu v hale.

    Vloženo 2.6.2020 13:51:55

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Že je v politice jen kvůli florbalu a nic jiného ho nezajímá, to je asi každému jasné. Ale párky v hale snad prodává Pávec

      Vloženo 3.6.2020 06:59:59

      • Párkař 

        Reagovat

         

        Kdepak pavec,dolejší má kantýnu i koláčky prodavali

        Vloženo 4.6.2020 13:43:33

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Čest patří hlavně Zdenkovi Kolaříkovi.

      Vloženo 4.6.2020 21:38:35

      • Přední fanoušek 

        Reagovat

         

        Jaké zásluhy má Kovařík. Draka Došvicháka dal maškarám a na frolbale ho nikdo dlouho neviděl. Možná v začátcích,když vymyslel nepochopitelný název klubu DO3WICH. Pan Dolejš má uznání za práci ve sportu a obnovu sportovního majetku města.

        Vloženo 5.6.2020 07:09:57

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace