OBRAZEM: Je hotovo! Koupaliště na Klíši už slouží veřejnosti. Co všechno tu najdete?
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Po složité rekonstrukci bylo v Plaveckém areálu Klíše otevřeno venkovní koupaliště. Stavba za zhruba 121 milionů korun poskytne místo k rekreaci a aktivnímu odpočinku pro 1 240 návštěvníků.

Zrekonstruována je venkovní část Plaveckého areálu Klíše tak, aby tvořila pro návštěvníky volnočasové zařízení navazující přímo na krytou plaveckou halu. Rekonstrukce si vyžádala odstranění starých bazénů a náročné úpravy okolních ploch s doplněním atraktivních prvků pro vodní hrátky. Součástí stavby jsou mimo jiné nové nerezové bazénové vany s vodními atrakcemi a bazénovou technologií, objekty ošetřovny a pokladny, terasa – paluba, brodítka, sprchy, sociální zázemí pro návštěvníky, zázemí pro plavčíky, dětský koutek, technický objekt v jihozápadním rohu areálu, terénní úpravy a zeleň, příprava pro stánky s občerstvením, veřejné osvětlení, monitoring a zabezpečení areálu, ozvučení areálu, mobiliář, příjezdy, přístupy, všechny sítě (kanalizace, rozvody vody nebo elektřiny a datové sítě). Autorem studie je CENTROPROJEKT GROUP Zlín. Stavební povolení bylo vydáno dne 21. 5. 2018, zhotovitelem stavby je Metrostav Praha.

0106klisekz2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

V průběhu stavby došlo k nutným úpravám. Příkladem změn je dodávka a montáž kanalizačního potrubí pro odvodnění areálu, rozšíření výkopových prací pro elektrorozvody, doplnění technologie předúpravy vody, změna barevnosti zpevněných ploch, sjednocení materiálů s potrubím použitým na plavecké hale.

Navíc bylo doplněno například zavlažování, úprava svahů, zábradlí k opěrné zdi, brodítka v místě vstupního schodiště od plavecké haly, stropní podhled v prostoru občerstvení. Osazena jsou dvě pítka pro zajištění pitné vody u bazénů. Na velké části atraktivních ploch je položen travní koberec.

0106klisekz1

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Primátor Petr Nedvědický poděkoval všem, kteří přispěli ke zdárnému dokončení stavby. „Obyvatelé a návštěvníci Ústí nad Labem dostávají k dispozici koupaliště, které jim poskytne příležitost k odpočinku, rekreačnímu sportu i zábavě. Hodně jsme mysleli na děti, pro které je tu řada atrakcí. Přeji všem, ať jim slouží k plné spokojenosti a stráví zde hodiny příjemného aktivního odpočinku u vody,“ uvedl primátor.

Podrobnosti o provozu, otevírací době a cenách jsou na webových stránkách Městských služeb www.msul.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru