Jestřábi na lovu. Získali dva beky s extraligovými zkušenostmi

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Prostějovská soupiska na příští sezonu 2020/21 se rozrostla o další dvě jména, Jestřábi získali do svých řad obránce Františka Hrdinku a Jakuba Matyáše. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Jsem rád, že se nám oba hráče podařilo přivést do naší organizace. Oba by se rádi prosadili trvalejším způsobem do extraligy. Doufám, že je to pro ně dostatečně velká motivace k tomu, aby na sobě každý den pracovali,“ říká sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Františka Hrdinku poznal už v minulé sezoně. 22letý odchovanec Letňan pomohl Prostějovu pěti asistencemi ve 25 zápasech. Zbytek ročníku pak strávil v Mladé Boleslavi, kam přišel ze Švédska v sezoně 2016/17. V 18 utkáních zapsal i premiérovou extraligovou trefu.

„Franta u nás podával velice solidní výkony, což potvrdil i na konci sezony v Mladé Boleslavi. Letos od něj očekávám razantní výkonnostní posun,“ hlásí Vykoukal na adresu účastníka dvou MS dvacítek, jenž celkem za Bruslaře odehrál už 77 duelů s bilancí čtyř bodů (1+3).

O čtyři roky starší Jakub Matyáš má v extralize velmi podobou bilanci, za 76 zápasů v barvách Ocelářů nasbíral tři asistence. Loni pod Javorovým slavil mistrovský titul, ale v posledním ročníku toho příliš nenahrál. Zasáhl jen do čtyř bojů, víc mu nedovolilo zranění.

„Kuba má skvělé fyzické parametry. Loni měl zranění ramene, které ho pustilo do hry až na konci sezony. Doufám, že přípravné období mu bude stačit k tomu, aby se dostal do dřívější formy,“ věří Vykoukal, který pro příští sezonu potvrdil už jedenáctku hokejistů.

Druhá nejvyšší soutěž oběma posilám není cizí, stejně jako prostějovské prostředí. Hrdinka v první lize sehrál 63 utkání, krátce působil i v Ústí nad Labem a ve Slavii. Matyáš se vrací po pěti letech. Na kontě má 120 prvoligových startů, hrál i za Přerov a Frýdek-Místek.

Foto: hcocelari.cz

Aktuální soupiska LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři:
Ondřej Bláha, Kryštof Rochla.

Obránci:
František Hrdinka, Petr Krejčí, Jakub Matyáš.

Útočníci:
Dominik Hrníčko, Petr Chlán, Tomáš Jandus, Matěj Novák, Kryštof Ouřada, Lukáš Žálčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz