Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Muž ležel v jámě několik dní a pomalu umíral

Podchlazeného a dehydrovaného muže před pomalou smrtí zachránily pošťačky - gratulujeme!

1. června 2020 16:57 , aktualizace 17:03

Hasiči Záchrana života

     Žena z Prahy měla strach o svého sedmapadesátiletého bratra, který bydlí v Pocínovicích na Domažlicku. Když se mu skoro celé čtyři dny nemohla dovolat, začala obvolávat všechny společné známé, a tak se s celou situací seznámili sousedé muže a také místně příslušné poštovní doručovatelky.
     Soused prohledal dům, který našel odemčený a doručovatelky mezitím prohledávaly okolí domu. Naštěstí se vše podařilo a v jámě za domem doručovatelky nalezly tělo muže ležícího na zádech. Všichni okamžitě začali muži poskytovat první pomoc a zároveň přivolali záchranné složky. Na místo vyrazili dobrovolní hasiči z Pocínovic i jejich profesionální kolegové z Klatov.
    Hasiči společně muže z jámy vyprostili a předali záchranářům k ošetření. Muž byl podchlazený, dehydrovaný a zmatený, již ani nevěděl, kolik dní vlastně v jámě ležel. Záchranáři poté muže transportovali ve vážném stavu do nemocnice. Policisté dům uzamkli a se souhlasem sestry nalezeného muže klíče předali sousedům.
     Vzhledem k tomu, že další noc by již značně vysílený muž v jámě zřejmě nepřežil, veliké poděkování za záchranu jeho života patří pocinovickým občanům, poštovním doručovatelkám i členům sboru dobrovolných hasičů Pocinovice!
     My jsme mluvili i s velitelem pocínovických hasičů, který velmi ocenil jednání především poštovních doručovatelek, které se prý zachovaly naprosto úžasně.

Foto: Hasiči