Přihlášení

Déma věnuje městu Ódu na Písek, bude i videoklip

1. 6. 2020 | Zbyněk Konvička | Diskuze (1) | Kultura

Vážení a milí Písečtí, patrioti města Písku, a všichni, co máte Písek rádi, v nahrávacím studiu PyHa v Plzni se rodí nová píseň o Písku. Pracovně nazvaná zatím Óda na Písek. Napsal ji a složil Petr Déma Škabrada, zpěvák ze Znouzectnosti, který obyčejně skládá pověsti z Plzně a okolí pro svů vedlejší projekt Démophobia. Na přání fanoušků z Boskovic na jižní Moravě však složil píseň i o založení tamního hradu. To mě přimělo jej oslovit, zda by si „troufl“ také na píseň o Písku, který má velmi rád a rád se k nám do Písku na koncerty vracívá.

Slovo dalo slovo, domluvili jsme se na několika indiciích, které by se mohly o Písku v písni objevit (např. kluci na řece, Fráňa Šrámek, Kamenný most, zlato v Otavě… atd.) a skladba, kde se prolíná historie se současností opěvující nejhezčí město na Otavě je na světě. 

Řekli jsme si s příznivci Znouzectnosti a Démophobie a píseckými patrioty, že se na studio složíme ve fundraisingové kampani „na koleni“ čistě jen přes kontakty na sociální síti facebook. Do současné doby je nás již 39 – Písečáků i mimopíseckých, kteří projekt finančně podpořili různými částkami. Nejčastěji jsou to příspěvky od 50 do 200 korun, ale objevili se i štědřejší dárci. Jelikož na nahrávací frekvenci již vybráno máme, tak jsme si řekli, že k Ódě na Písek natočíme videoklip. Ten bude realizovat Pája Junek, který má za sebou desítky klipů pro kapely Totální nasazení, Divokej Bill, Vision days a další. K jeho dofinancování nám však přeci jen pár tisíc ještě zbývá.

A to je nyní příležitost pro vás pro všechny, patrioty města Písku anebo fanoušky Démophobie a Znouzectnosti či obojí dohromady, se do společného projektu zapojit!

Aktuálně máme vybráno 13 790 korun od 39 dárců;)… část padne na studio a aktuálně bychom potřebovali ještě cca 5 tisíc korun dovybrat na pokrytí dalších nákladů na natáčecí den v Písku a postprodukci finálních prací na konečné podobě videoklipu, DVD, obal atd.

Kdo byste nám v této věci chtěli pomoci, odměna vás nemine. Bude jí možnost účastnit se natáčecího dne v Písku a zahrát si také ve videoklipu (třeba i s vašimi dětmi). Obdržíte také originální DVD s videoklipem a audiotrackem písně Óda na Písek a originálním obalem od Goldy ze Znouze s textem písně a jmény všech dárců, co projekt podpořili. Natáčet bychom chtěli v píseckých exteriérech v červenci 2020. Nyní se píseň ve studiu již finalizuje, míchá a brzy bude hotova.

Tuto skladbu chceme zároveň věnovat městu Písek k jeho 777. výročí od první písemné zmínky, které letos slaví.

Pokud vás tato výzva zaujala, napište mi prosím na e-mail: zbynek.konvicka@pirati.cz. Zašlu vám pracovní verzi písně a dozvíte se další informace, jak se do projektu – Óda na Písek zapojit.

Předem děkujeme za podporu.

Za tým projektu Óda na Písek

Zbyněk Konvička

 

Óda na Písek – Démophobia

Ref: Písek – z kamene Písek

vytesanej Písek

že je krásnej – ví se

Tudy kráčely dějiny a on zůstal jediný

jediný mezi městy s Otavou u srdce hezký

Ref: Písek…

Fráňa Šrámek u vody a kluci se plaví na voru

Chceš-li vidět jak měsíc čaruje, podívej se nahoru

Ref: Písek…

Najdi si zlatý šupiny, co ti zaručí štěstí

Tohle město je plný patiny, starých příběhů a zvěstí

Ref: Písek…

Tak projdi se po Kamenném mostě a dej si pivko u Reinerů,

na Titanicu buď chvíli hostem, Pod čarou se neboj decibelů

a až si vezmeš to námořnický triko, s těmi modrými pruhy,

pak poznáš, že to město je osud, že není takový druhý…

Ref.: Písek…

ÓDA NA PÍSEK – AUDIO VERZE

0
0

Diskuze k článku +

2. 6. 2020 (10:14)  –  Iveta Hodoušová

0
0

Z logiky věci a obsahu songu by to mohl dofinancovat Reiner :-).

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.