Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plíšková a Vondroušová chyběly na Spartě, teď se představí na Štvanici

Česká tenisová sezona nabírá obrátky. Po úvodním turnaji na Spartě, který ovládla Petra Kvitová, bude tento týden hostit další exhibiční akci pražská Štvanice. Na antuce se od středy do soboty potká šestice hráček v čele se světovou trojkou Karolínou Plíškovu a loňskou finalistkou grandslamového Roland Garros Markétou Vondroušovou.

zdroj: AP autor: Michel Euler

V prvních zápasech po koronavirové pauze se Plíšková střetne ve skupině s Barborou Strýcovou (31. v žebříčku WTA) a Kateřinou Siniakovou (54.). Vondroušová (18.) bude hrát o finále s Karolínou Muchovou (26.) a Kristýnou Plíškovou (69.).

Ve skupině se hráčky utkají každá s každou a vítězka postoupí do finále, které se uskuteční na malém štvanickém centrkurtu v sobotu od 17:00. Stejně jako na Spartě bude areál uzavřen pro fanoušky.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Štvanici už nebude chybět ani Plíšková. Jsem v pořádku, ujišťuje

Osmadvacetiletá Plíšková hrála naposledy turnaj WTA koncem února v Dauhá. Od března je sezona kvůli opatřením proti nemoci covid-19 přerušena. "Už je to dlouhý. Ani nevím, co a jak trénovat, a už se moc těším, že si zase zahraju. A navíc to je na antuce v období, kdy se každoročně koná French Open," řekla Plíšková.

Na světových turnajích české vzájemné zápasy příliš rády nemají. "Nyní je ale situace jiná," upozornila Plíšková, že světové turnaje začnou nejdříve v srpnu. "Díky bohu, že je nás v Česku tolik skvělých hráček a můžeme spolu hrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články