"Na to ale vždy upozorníme a cestu opatříme závorou," uvedl Pavel Klimeš ze stavební firmy. Stavbaři na omezenou dobu plánují nasadit malý bagr, vyvážecí souprava a malé nákladní auto. Loni stavbaři začali s opravou chodníku mezi Růžovou horou a Sněžkou v navazujícím úseku od Traverzu na vrchol. V současnosti tam probíhají dokončovací práce, které mají skončit do letních prázdnin. Výstupový úsek je průchodný," řekl ČTK Klimeš.

Charitativní výstup Na Sněžku pro Fílu organizoval Nadační fond KlaPeto Kateřiny Klasnové a Jaroslava Petrouše.
FOTO: Na vrchol Sněžky vyšel 14letý Filip i navzdory padajícím protézám

Pohyb turistů po hřebenech Krkonoš po červeně značené Cestě česko-polského přátelství je kvůli uzavření hranic s Polskem nadále omezený. Cesta na řadě míst překračuje hranici. Turisté se tak kvůli tomu například nedostanou na Sněžku směrem od Luční boudy a směrem z Obřího dolu. Z české strany se lze na Sněžku dostat jen ze dvou směrů, a to od Růžové hory a od chaty Jelenka.

Další možností, jak se na Sněžku dostat, je kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku. Provoz lanovky je ale závislý na počasí, lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 km/h.

Ve Vrchlabí odstartovala v sobotu nová sezona krkonošských cyklobusů.
Lidé naložili kola a vyrazili krkonošskými cyklobusy, jejich sezona začala